WhatsApp
Alege categoria
Cosul tau
BINE ATI VENIT !! INREGISTREAZA-TE SI FOLOSESTE CODUL AOILS IN COSUL DE CUMPARATURI SI VEI AVEA
REDUCERE 10 % PENTRU PRIMA COMANDA. TRANSPORTUL ESTE 20 LEI SI GRATUIT PENTRU COMENZILE CU O VALOARE MAI MARE DE 200 LEI!

Poftă de mâncare

 Pofta de mâncare se referă la dorința de a mânca alimente, iar absența acesteia poate fi cauzată de o varietate de factori, precum stresul, anxietatea, depresia, boala sau anumite medicamente. Uleiurile esențiale pot ajuta la stimularea poftii de mâncare prin creșterea activității sistemului nervos și a secreției de enzime digestive.

 Uleiurile esențiale de ghimbir, mentă și lămâie sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a stimula pofta de mâncare. De asemenea, uleiul esențial de lemn de cedru poate fi folosit pentru a ajuta la creșterea apetitului, mai ales în cazul persoanelor care suferă de anorexie sau care au probleme de alimentație.

 Este important să consultați un specialist înainte de a utiliza uleiuri esențiale pentru a vă stimula pofta de mâncare, mai ales dacă sunteți deja sub tratament medical sau aveți alte afecțiuni de sănătate. De asemenea, uleiurile esențiale trebuie diluate înainte de utilizare și nu trebuie aplicate direct pe piele sau ingerate.

 Unele uleiuri esențiale pot ajuta la stimularea pofta de mâncare prin creșterea activității sistemului nervos și a secreției de enzime digestive. Printre uleiurile esențiale care au această proprietate se numără:

Uleiul esențial de ghimbir - are proprietăți antiinflamatorii și ajută la stimularea secreției de sucuri digestive, ceea ce poate crește pofta de mâncare.

Uleiul esențial de mentă - poate ajuta la reducerea grețurilor și a durerilor abdominale, ceea ce poate îmbunătăți pofta de mâncare.

Uleiul esențial de lămâie - are un efect tonic asupra sistemului digestiv, stimulând secreția de sucuri digestive și ajutând la creșterea apetitului. 

Uleiul esențial de busuioc - poate ajuta la reducerea stresului și anxietății, care pot fi unele dintre cauzele lipsei de poftă de mâncare.

Uleiul esențial de cedru - poate ajuta la creșterea apetitului, mai ales în cazul persoanelor care suferă de anorexie sau care au probleme de alimentație.

 Este important să utilizați aceste uleiuri esențiale cu precauție și să urmați instrucțiunile de utilizare, diluându-le întotdeauna înainte de aplicare și evitând contactul direct cu pielea sau ingestia lor în cantități mari. De asemenea, consultați întotdeauna un specialist înainte de a utiliza uleiuri esențiale pentru a trata orice afecțiune sau simptom.

 Amestecul de uleiuri esențiale pentru a ajuta la creșterea poftei de mâncare ar putea fi următorul:

 4 picături de ulei esențial de ghimbir

4 picături de ulei esențial de portocală

4 picături de ulei esențial de busuioc

2 picături de ulei esențial de mentă

Acest amestec combina uleiuri esențiale care pot crește pofta de mâncare, precum și arome plăcute care pot îmbunătăți starea de spirit și pot ajuta la relaxare. Înainte de utilizare, acest amestec trebuie diluat cu un ulei purtător, cum ar fi uleiul de jojoba sau uleiul de nucă de cocos. Odată diluat, amestecul poate fi aplicat pe încheieturile mâinilor sau pe tâmple pentru a ajuta la creșterea poftei de mâncare. Este important să rețineți că acest amestec nu ar trebui să înlocuiască o alimentație sănătoasă și echilibrată.

 

Model: 65
   BATON DE SCORTISOARA (Cinnamomum zeylanicum) 5 ml                  Scortisoara este un arbore vesnic verde, originar din Asia si creste mai ales in zonele cu sol umed. Poate ajunge pana la 15 metri inaltime, are frunze verzi si flori m..
129,00Lei
Fără TVA:129,00Lei
Model: 52
                   De-a lungul timpului, cardamomul ar fi fost folosit pentru a purifica anumite feluri de mancare oferite ca ofrande zeilor. In India si Pakistan, aceste seminte sunt si astazi folosite pentru a facilita comunicarea cu zeii i..
99,90Lei
Fără TVA:99,90Lei
Model: 56
       Ghimbirul este originar din India, China, Java, Africa si Indiile de Vest. Planta creste pana la 1 metru inaltime, are flori mici, galbene, iar tulpina subterana (rizomul) are un continut mare de uleiuri esentiale. Rizomul are forma neregulata, contorsionata si noduroasa s..
79,90Lei
Fără TVA:79,90Lei
Model: 15
    Ienuparul (Juniperus communis) este un arbust conifer, care face parte din familia Cupressaceae. Crește în zonele de climă temperată din Europa, Asia și America de Nord, fiind răspândit în zonele de deal și de munte. Planta are o serie de proprietăți terapeutice și este folosită atâ..
75,00Lei
Fără TVA:75,00Lei
Model: 47
Ulei esential de PIPER 15ML AICI!                 Piperul este un arbust catarator cu tulpina lemnoasa si care creste pana la 10 metri inaltime si are o durata de viata de 20 de ani. In prezent piperul este cultivat mai ales in India si in Malaezia. Flori..
46,00Lei
Fără TVA:46,00Lei
Model: 50
   Bergamotul este un arbore din familia citricelor, vesnic verde, originar din Asia si poate creste pana la 4.5 metri. Pentru prima data, afost descoperit in Calabria, Italia, in secolul XVII. Sucul obtinut din fructele gabene sau gabene-verzui este mai putin acru decat lamaia, dar m..
69,00Lei
Fără TVA:69,00Lei
Model: 32
    Cuişoarele sunt mugurii uscaţi ai florii arborelui de cuisoare Syzygium aromaticum(numit şi Caryophyllus aromaticus, Eugenia caryophyllata), un arbust mereu verde, asemănător viţei-de-vie. Mugurii se recoltează înainte de a se deschide, având o formă de..
54,90Lei
Fără TVA:54,90Lei
Model: 40
        Lămâiul (Citrus Limonum) este una dintre cele mai bogate surse de ulei esențial. În special din coaja lămâilor se poate extrage o cantitate considerabilă de ulei volatil. Știai că pentru a obține 15 ml de ulei esențial sunt necesare aproximativ 7de lămâi?Uleiul esențial d..
55,00Lei
Fără TVA:55,00Lei
Model: 36
.Metoda de obtinere :distilare cu abur.Nota:baza.Principalii compuși chimici: cyprene,zierone,caryofillene oxide,alfa-selinene,rotundeneCYPRENECONTINUT DE ULEIUL NOSTRU:    27,10%VALOAREA NORMALA: 10-35% Tara de provenienta a uleiului esential: INDIABeneficii:..
109,90Lei
Fără TVA:109,90Lei
PIPER NEGRU -   Ulei esential 100% pur -  BLACK PEPPER OIL (Piper nigrum) 15ml PIPER NEGRU -   Ulei esential 100% pur -  BLACK PEPPER OIL (Piper nigrum) 15ml
Nou
Model: 47
Ulei esential de PIPER NEGRU 5 ml AICI!Piperul este un arbust catarator cu tulpina lemnoasa si care creste pana la 10 metri inaltime si are o durata de viata de 20 de ani. In prezent piperul este cultivat mai ales in India si in Malaezia. Florile mici cresc in ciorchini la piperul salbatic, in timp ..
109,00Lei
Fără TVA:109,00Lei
Model: 49
       Uleiul esențial de Rozmarin se extrage din frunzele și florile plantei, prin distilarea cu aburi. Planta de rozmarin provine din aceeași familie botanică cu cea a Mentei și crește în zone mediteraneene. Planta rămâne verde tot timpul anului, frunzele se folosesc de..
69,90Lei
Fără TVA:69,90Lei
Model: 37
       În lumea antică tămâia era prețuită mai mult decât aurul și în vremea noastră este un dar rar și unic. Mirosul este legat din punct de vedere istoric de vindecare și spiritualitate în aproape fiecare cultură și religie. În Oman, de unde provine cea mai bună tămâi..
89,50Lei
Fără TVA:89,50Lei
Afişare 1 - 12 din 12 (1 pagini)