WhatsApp
Alege categoria
Cosul tau
BINE ATI VENIT !! INREGISTREAZA-TE SI FOLOSESTE CODUL AOILS IN COSUL DE CUMPARATURI SI VEI AVEA
REDUCERE 10 % PENTRU PRIMA COMANDA. TRANSPORTUL ESTE 20 LEI SI GRATUIT PENTRU COMENZILE CU O VALOARE MAI MARE DE 200 LEI!

Despre Uleiurile Esentiale

                

Ce sunt uleiurile esențiale..


Uleiurile esențiale sunt substanțe naturale volatile obținute din plante, cunoscute pentru proprietățile lor aromatice și terapeutice. Acestea sunt utilizate de secole în diverse culturi pentru îmbunătățirea sănătății și bunăstării fizice și mentale. Procesul de obținere, proveniența, compușii organici și beneficiile pentru sănătate sunt aspecte esențiale în înțelegerea și aprecierea valorii uleiurilor esențiale.


Obținerea uleiurilor esențiale:

Uleiurile esențiale sunt obținute prin metode specifice de extracție din diferite părți ale plantelor, cum ar fi flori, frunze, coji, rădăcini sau semințe. Cea mai comună metodă de obținere este distilarea cu abur.  Alte metode de obținere includ presarea la rece, extracția cu solvent sau chiar extracția cu CO2 supercritic.


Proveniența și calitatea:

Calitatea uleiurilor esențiale poate varia în funcție de sursa lor și de procesul de producție. Uleiurile esențiale cu grad terapeutic sunt cele obținute din plante cultivate organic sau sălbatice, fără utilizarea pesticidelor sau a altor substanțe chimice. Aceste uleiuri sunt recoltate și prelucrate cu atenție pentru a păstra compușii activi și beneficii pentru sănătate.


Compușii organici și beneficiile pentru sănătate:

Uleiurile esențiale conțin o varietate de compuși organici, cum ar fi terpene, fenoli, aldehide, esteri,cetone,oxizi și alți compuși bioactivi. Acești compuși oferă uleiurilor esențiale proprietăți terapeutice variate, proprietati antiinflamatorii, antimicrobiene, antiseptice, sedative, energizante antioxidante. Prin aromaterapie și utilizare topică, uleiurile esențiale pot fi benefice pentru sănătatea fizică și mentală.


Diferența între uleiurile esențiale terapeutice si cele aromatice:

Termenul "ulei esențial aromatic" poate fi folosit pentru a descrie orice ulei esențial cu proprietăți aromatice, dar care nu este neapărat produs și certificat pentru uz terapeutic. Uleiurile esențiale cu grad terapeutic, pe de altă parte, sunt testate pentru a asigura calitatea și puritatea lor și sunt destinate utilizării terapeutice sau medicale.


Concluzie:

Uleiurile esențiale cu grad terapeutic reprezintă o sursă valoroasă de compuși organici benefici pentru sănătate, cu proprietăți aromatice și terapeutice. Obținute din plante de calitate, aceste uleiuri pot fi utilizate în aromaterapie și în alte tratamente naturale pentru a sprijini sănătatea și bunăstarea generală. Este important să le folosim cu atenție și să cerem sfatul unui specialist înainte de a le utiliza .

          
Cateva metode de folosire..

Vaporizarea – e folosită pentru a diminua stresul și nervozitatea, pentru a stimula simțurile, a reda starea de bine, a relaxa, calma și a alunga depresia.  Presupune parfumarea încăperii cu esența aleasă, folosindu-se un vas special de aromaterapie. În acest caz, 1-2 picături de ulei esențial se pun în puțină apă; totul va fi încălzit și ulterior evaporat în încăpere spre încântarea simțurilor tale. Nu se folosește mai mult de 20 de minute.
In creme si sampoane- se adauga 2-3 picaturi pentru un efect mai bun al cremelor dumneavoastra de corp sau de fata.Deasemenea in sampoane sau balsamuri de par.
Baia – la o cadă plină cu apă se pot folosi între 20-30 de picături, în funcție și de recomandările fiecărui ulei în parte. Pentru că uleiurile esențiale nu se împrăștie în apă, e bine să le amesteci cu puțin lapte sau cu puțin ulei vegetal, apoi turnat totul în cadă chiar înainte de a te băga în apă.
Masajul –uleiurile esențiale au nevoie de un suport, iar pentru masaj, cel mai folosit este uleiul vegetal – poate fi de migdale dulci (calmează pielea și hidratează ), de avocado, de macadamia (foarte bun pentru circulație), de măsline presat la rece, de susan, de argan si primulă (împotriva ridurilor). Se pun în jur de 5 picături la 10-15 ml de ulei.
Roll-on – se pun în jur de 5  picaturi in 10 ml ulei de dilutie ulei de cocos fractionat ,  de argan si primulă (împotriva ridurilor) migdale ,masline dupa dorinta si sensibilitatile fiecarei persoane.Se foloseste pe piele in zonele de puls.

Inhalare uscata- se pun cateva picaturi pe un servetel si se inhaleaza profund .

Inalare umeda-se fierbe apa intr-o oala cu diametru mai mare ,se da jos de pe foc si se picura 1=3 picaturi de ulei esential apoi  ne acoperim capul cu un prosop inchidem ochii si stam cu capul aplecat deasupra inspirand aburii rezultati.

Clasificarea in functie de volatibilitate

Uleiurile esențiale pot fi clasificate în funcție de volatilitatea lor, adică de abilitatea de a se evapora rapid la temperatura camerei. Aceasta este o caracteristică importantă în aromaterapie și în alte aplicații, deoarece volatilitatea influențează viteza și durata de eliberare a mirosului și a proprietăților terapeutice ale uleiurilor. În general, există patru categorii principale de uleiuri esențiale în funcție de volatilitate:
Notele de vârf (ușoare):
Uleiurile esențiale cu note de vârf sunt cele cu cea mai mare volatilitate. Acestea se evaporă rapid și sunt percepute imediat la deschiderea flaconului. Au miros proaspăt, energizant și revigorant. De obicei, aceste uleiuri provin din părțile aeriene ale plantelor, cum ar fi flori, frunze sau tulpini tinere. Exemple de uleiuri esențiale cu note de vârf includ uleiul de lămâie, uleiul de mentă și uleiul de bergamotă.
Notele de mijloc (mijlocii):
Uleiurile esențiale cu note de mijloc au o volatilitate moderată și sunt resimțite la scurt timp după evaporarea notelor de vârf. Aceste uleiuri au un miros echilibrat și armonios și adesea constituie baza compozițiilor aromatice. Ele provin adesea din flori și plante cu flori sau din anumite părți ale copacilor. Exemple de uleiuri esențiale cu note de mijloc includ uleiul de lavandă, uleiul de geraniu și uleiul de ylang-ylang.
Notele de bază (grele):
Uleiurile esențiale cu note de bază au cea mai scăzută volatilitate și se eliberează lent, fiind resimțite mult timp după evaporarea celorlalte note. Aceste uleiuri au un miros profund, calmant și persistent. Ele provin adesea din rădăcini, scoarță sau rășini ale plantelor. Exemple de uleiuri esențiale cu note de bază includ uleiul de vetiver, uleiul de patchouli și uleiul de cedru.
Notele complete (complexe):
Notele complete sunt compoziții care conțin toate cele trei tipuri de note menționate mai sus (de vârf, de mijloc și de bază). Aceste compoziții au o evoluție olfactivă complexă și interesantă, pe măsură ce uleiul se evaporă treptat. Notele complete sunt utilizate adesea în parfumerie sau în aromaterapie pentru a crea sinergii echilibrate și armonioase.
Este important să înțelegem volatilitatea uleiurilor esențiale pentru a le folosi în mod corespunzător în diverse aplicații, cum ar fi difuzarea în aer, utilizarea topică sau alte tratamente terapeutice. Alegerea uleiurilor în funcție de notele lor poate oferi o experiență aromatică mai plăcută și poate amplifica beneficiile terapeutice ale aromaterapiei.

ULEIURILE ESENTIALE pentru copii in functie de varsta :

Utilizarea uleiurilor esentiale la copii poate fi sensibila si trebuie facuta cu precautie si sub supravegherea unui adult responsabil sau a unui specialist in aromaterapie pediatica. Mai jos sunt prezentate cateva recomandari generale privind utilizarea uleiurilor esentiale la copii in functie de varsta:
Bebelusi cu varsta sub 6 luni:Deoarece pielea lor este foarte delicata si sistemul lor imunitar este inca in curs de dezvoltare, uleiurile esentiale ar trebui evitate la bebelusii cu varsta sub 6 luni, cu exceptia cazului in care un specialist in aromaterapie pediatica le recomanda si supravegheaza utilizarea acestora.
Copii cu varsta intre 6 luni si 2 ani:Uleiurile esentiale ar trebui utilizate cu precautie si diluate adecvat in uleiuri vegetale, cum ar fi uleiul de migdale dulci sau uleiul de jojoba, inainte de a fi aplicate pe pielea copiilor cu varsta intre 6 luni si 2 ani. Unele uleiuri esentiale pot fi iritante sau pot cauza reactii alergice la copii mici, asadar este important sa testati intotdeauna o cantitate mica pe o zona mica a pielii inainte de a utiliza orice ulei esential la copii.
Copii cu varsta intre 2 si 6 ani:Uleiurile esentiale pot fi utilizate cu precautie si diluate adecvat in uleiuri vegetale la copiii cu varsta intre 2 si 6 ani. Este important sa utilizati uleiuri esentiale cu proprietati blande si sa evitati uleiurile esentiale cu proprietati iritante sau cu potentiale efecte adverse. Este de asemenea recomandat sa consultati un specialist in aromaterapie pediatica inainte de a utiliza orice ulei esential la copiii mici.
 Copii cu varsta peste 6 ani:Uleiurile esentiale pot fi utilizate la copiii cu varsta peste 6 ani, dar totusi trebuie diluate adecvat in uleiuri vegetale si utilizate cu precautie. Este important sa evitati utilizarea uleiurilor esentiale cu proprietati iritante sau cu potentiale efecte adverse si sa testati intotdeauna o cantitate mica pe o zona mica a pielii inainte de utilizare.
Este important să evitați utilizarea uleiurilor esențiale la copiii cu vârsta sub 6 luni, cu excepția cazului în care un specialist în aromaterapie pediatică le recomandă și supraveghează utilizarea acestora. Bebelușii cu vârsta sub 6 luni au pielea foarte delicată și sistemul lor imunitar este încă în curs de dezvoltare, iar uleiurile esențiale pot fi prea puternice pentru ei. Prin urmare, nu este recomandat să utilizați uleiuri esențiale la copiii cu vârsta între 3 și 6 luni, fără recomandarea unui specialist în aromaterapie pediatică. În acest caz, puteți utiliza uleiuri vegetale, cum ar fi uleiul de migdale dulci sau uleiul de jojoba, care sunt mult mai blânde pentru pielea bebelușilor și pot fi utile pentru masajul și îngrijirea pielii lor delicate.
Există câteva uleiuri esențiale care NU sunt recomandate pentru utilizarea la copii până la vârsta de 10 ani sau chiar mai mult, deoarece pot fi iritante, toxice sau pot avea alte efecte nedorite. Aceste uleiuri sunt:
 Menta (Mentha piperita)
Rozmarin (Rosmarinus officinalis)
Scorțișoară (Cinnamomum zeylanicum)
Oregano (Origanum vulgare)
Wintergreen (Gaultheria procumbens)
Eucalyptus globulus
Salvie (Salvia officinalis)
Muștar (Brassica nigra)
Fenicul (Foeniculum vulgare)
Este important să se consulte întotdeauna un specialist în aromaterapie pediatică înainte de a utiliza orice ulei esențial la copii și să se respecte mereu dozele și modul corect de utilizare pentru a evita orice risc pentru sănătatea copilului.
 La copiii cu vârsta între 3luni și  7luni, uleiurile esențiale ar trebui utilizate cu precauție și diluate adecvat în uleiuri vegetale, cum ar fi uleiul de migdale dulci sau uleiul de jojoba, înainte de a fi aplicate pe pielea lor. Este important să utilizați uleiuri esențiale cu proprietăți blânde și să evitați uleiurile esențiale cu proprietăți iritante sau cu potențiale efecte adverse. În general, uleiurile esențiale cele mai potrivite pentru copiii cu vârsta între 6 luni și 1 an sunt cele cu proprietăți calmante și relaxante, precum:
 Lavandă (Lavandula angustifolia)
Palisandru (Aniba rosaeodora)
Tea tree (Melaleuca alternifolia)
Topic  se diluiaza intre1- 2 picaturi in 30 ml ulei de migdale sau jojoba.
Uleiurile permise sunt: ue. palisandru, ue.arbore de ceai, ue. lavanda fina. si la nevoie ue. (menta spicata-in caz de febra  1 picatura in 10 ml ulei de dilutie aplicata pe talpi.)Se utilizeaza pe termen scurt ca forma de ajutor in caz de tuse ,febra sau iritatii
Este important să utilizați uleiuri esențiale de calitate terapeutică și să urmați instrucțiunile de dozare și diluare adecvată. De asemenea, este recomandat să discutați cu un specialist în aromaterapie pediatică înainte de a utiliza orice ulei esențial la copiii mici și să efectuați întotdeauna un test de sensibilitate cutanată înainte de a utiliza un ulei esențial nou.
 La copiii cu vârsta între 7 luni la 2 ani, uleiurile esențiale ar trebui utilizate cu precauție și diluate adecvat în uleiuri vegetale înainte de a fi aplicate pe pielea lor. Este important să utilizați uleiuri esențiale cu proprietăți blânde și să evitați uleiurile esențiale cu proprietăți iritante sau cu potențiale efecte adverse. În general, uleiurile esențiale cele mai potrivite pentru copiii cu vârsta între 1 și 2 ani sunt cele cu proprietăți calmante, precum:
 Lavandă (Lavandula angustifolia)
Geraniu (Pelargonium graveolens)
Tea tree (Melaleuca alternifolia)
Lămâie (Citrus limon)
Palisandru (Aniba rosaeodora)
Mandarină (Citrus reticulata)
Portocală dulce (Citrus sinensis)
Palmarosa (Cymbopogon martinii)
Menta spicata
Topic: se diluiaza intre 2-3 picaturi in 30 ml ulei de migdale sau jojoba.
Uleiurile permise sunt : ue.tamaie,ue.muscata, ue.lavanda fina,ue,lamaie, ue.mandarina,,ue.portocala,ue.palmarosa, menta spicata, ue.palisandru, ue.arbore de ceai
 Difuzor:2-3 picaturi.
Este important să utilizați uleiuri esențiale de calitate terapeutică și să urmați instrucțiunile de dozare și diluare adecvată. De asemenea, este recomandat să discutați cu un specialist în aromaterapie pediatică înainte de a utiliza orice ulei esențial la copiii mici și să efectuați întotdeauna un test de sensibilitate cutanată înainte de a utiliza un ulei esențial nou.
La copiii cu vârsta între 2 și 4 ani, uleiurile esențiale ar trebui utilizate cu precauție și diluate adecvat în uleiuri vegetale înainte de a fi aplicate pe pielea lor. Este important să utilizați uleiuri esențiale cu proprietăți blânde și să evitați uleiurile esențiale cu proprietăți iritante sau cu potențiale efecte adverse. În general, uleiurile esențiale cele mai potrivite pentru copiii cu vârsta între 2 și 3 ani sunt cele cu proprietăți calmante, precum:
 Lavandă (Lavandula angustifolia)
Mandarină (Citrus reticulata)
Geraniu (Pelargonium graveolens)
Portocală dulce (Citrus sinensis)
Geraniu (Pelargonium graveolens)
Busuioc (Ocimum basilicum)
Palisandru (Aniba rosaeodora)
Tea tree (Melaleuca alternifolia)
Lămâie (Citrus limon)
Ylang-ylang (Cananga odorata)
Tămâie (Boswellia carterii)
Este important să utilizați uleiuri esențiale de calitate terapeutică și să urmați instrucțiunile de dozare și diluare adecvată. De asemenea, este recoma să discutați cu un specialist în aromaterapie pediatică înainte de a utiliza orice ulei esențial la copiii mici și să efectuați întotdeauna un test de sensibilitate cutanată înainte de a utiliza un ulei esențial nou.
La copiii cu vârsta între 4 și 6 ani, uleiurile esențiale ar trebui utilizate cu precauție și diluate adecvat în uleiuri vegetale înainte de a fi aplicate pe pielea lor. Este important să utilizați uleiuri esențiale cu proprietăți blânde și să evitați uleiurile esențiale cu proprietăți iritante sau cu potențiale efecte adverse. În general, uleiurile esențiale cele mai potrivite pentru copiii cu vârsta între 3 și 4 ani sunt cele cu proprietăți calmante, precum:
Palisandru (Aniba rosaeodora)
Geraniu (Pelargonium graveolens)
Eucalipt (Eucalyptus radiata) 
Lavandă (Lavandula angustifolia)
Mandarină (Citrus reticulata)
Portocală dulce (Citrus sinensis)
Geraniu (Pelargonium graveolens)
Busuioc (Ocimum basilicum)
Tea tree (Melaleuca alternifolia)
Lemongrass (Cymbopogon citratus)
Lămâie (Citrus limon)
Ylang-ylang (Cananga odorata)
Patchouli (Pogostemon cablin)
Menta (Mentha arvensis)
Ghimbir (zingiber officinale)
Tămâie (Boswellia carterii)
Lemn de santal (Santalum album)
Musetel roman
Bergamotă (Citrus bergamia)
Este important să utilizați uleiuri esențiale de calitate terapeutică și să urmați instrucțiunile de dozare și diluare adecvată. De asemenea, este recomandat să discutați cu un specialist în aromaterapie pediatică înainte de a utiliza orice ulei esențial la copiii mici și să efectuați întotdeauna un test de sensibilitate cutanată înainte de a utiliza un ulei esențial nou.
  La copiii cu vârsta între 6 și 8 ani, uleiurile esențiale ar trebui utilizate cu precauție și diluate adecvat în uleiuri vegetale înainte de a fi aplicate pe pielea lor. Este important să utilizați uleiuri esențiale cu proprietăți blânde și să evitați uleiurile esențiale cu proprietăți iritante sau cu potențiale efecte adverse. În general, uleiurile esențiale cele mai potrivite pentru copiii cu vârsta între 4 și 5 ani sunt cele cu proprietăți calmante, precum:
Geraniu (Pelargonium graveolens)
Lemongrass (Cymbopogon )
Chiparos (Cupressus sempervirens)
Cedru (Cedrus atlantica)
Palisandru (Aniba rosaeodora)
Lemn de santal (Santalum album)
Musetel roman
Palmarosa (Cymbopogon martinii)
Pin (Pinus sylvestris)
Juniper (Juniperus communis)
Grapefruit (Citrus paradisi)
Nucșoară (Myristica fragrans)
Lemn de santal (Santalum album)
Anason stelat (Illicium verum)
Coriandru (Coriandrum sativum)
Bergamotă (Citrus bergamia)
Pin (Pinus sylvestris)
Lavandă (Lavandula angustifolia)
Mandarină (Citrus reticulata)
Portocală dulce (Citrus sinensis)
Geraniu (Pelargonium graveolens)
Busuioc (Ocimum basilicum)
Tea tree (Melaleuca alternifolia)
Lemongrass (Cymbopogon citratus)
Lămâie (Citrus limon)
Ylang-ylang (Cananga odorata)
Patchouli (Pogostemon cablin)
Menta (Mentha spicata)
Mușcată (Pelargonium x asperum)
Tămâie (Boswellia carterii)
Eucalipt (Eucalyptus radiata) 
Este important să utilizați uleiuri esențiale de calitate terapeutică și să urmați instrucțiunile de dozare și diluare adecvată. De asemenea, este recomandat să discutați cu un specialist în aromaterapie pediatică înainte de a utiliza orice ulei esențial la copiii mici și să efectuați întotdeauna un test de sensibilitate cutanată înainte de a utiliza un ulei esențial nou.
 La copiii cu vârsta între 8 și 10 ani, uleiurile esențiale pot fi utilizate cu precauție și diluate adecvat în uleiuri vegetale înainte de a fi aplicate pe pielea lor. Este important să utilizați uleiuri esențiale cu proprietăți blânde și să evitați uleiurile esențiale cu proprietăți iritante sau cu potențiale efecte adverse. În general, uleiurile esențiale cele mai potrivite pentru copiii cu vârsta între 5 și 6 ani sunt cele cu proprietăți calmante, precum:
Geraniu (Pelargonium graveolens)
 Rozmarin (Rosmarinus officinalis)
Lavandă (Lavandula angustifolia)
Mandarină (Citrus reticulata)
Portocală dulce (Citrus sinensis)
Măghiran (Origanum majorana)
Scorțișoară (Cinnamomum zeylanicum)
Geraniu (Pelargonium graveolens)
Busuioc (Ocimum basilicum)
Tea tree (Melaleuca alternifolia)
Lemongrass (Cymbopogon citratus)
Lămâie (Citrus limon)
Ylang-ylang (Cananga odorata)
Patchouli (Pogostemon cablin)
Mușcată (Pelargonium x asperum)
Tămâie (Boswellia carterii)
Bergamotă (Citrus bergamia)
Ravitsara(Cinnamomum camphora)
Pin (Pinus sylvestris)
Juniper (Juniperus communis)
Eucalipt (Eucalyptus radiata) 
Cuisoare (syzygium aromaticum )
Lemn de santal (Santalum album)
Musetel roman
Topic  se diluiaza intre 5-6 picaturi in 30 ml ulei de migdale sau jojoba.
Toate uleiurile esentiale mentionate mai sus plus ue.menta pipperita,ue.maghiran,ue lemongrass,ue.lamaie,citronella,ue.turmeric,cloves,ue ienupar.
Difuzor::3-4 picaturi. 
Este important să utilizați uleiuri esențiale de calitate terapeutică și să urmați instrucțiunile de dozare și diluare adecvată. De asemenea, este recomandat să discutați cu un specialist în aromaterapie pediatică înainte de a utiliza orice ulei esențial la copiii mici și să efectuați întotdeauna un test de sensibilitate cutanată înainte de a utiliza un ulei esențial nou.
 Dupa de varsta de 10 ani se pot folosi toate uleiurile esentiale dar in doze injumatatite fata de cele ale unui  adult.

 Clasificarea uleiurilor esentiale in functie de cantitatea de compuși  activi  :

Există diferite criterii care pot fi folosite pentru a clasifica uleiurile esențiale ca fiind "slabe", dar de obicei această denumire se referă la uleiuri esențiale cu o concentrație mai mică de compuși activi sau cu o activitate mai mică în comparație cu alte uleiuri esențiale. Uleiurile esențiale considerate slabe pot fi folosite în mod sigur și eficient în diverse scopuri, dar poate fi nevoie să fie utilizate într-o concentrație mai mare sau să fie combinate cu alte uleiuri esențiale mai puternice pentru a obține efectul dorit.
 Unele dintre uleiurile esențiale considerate "slabe" sau cu o activitate mai mică:
Uleiul esențial de lămâie
Uleiul esențial de portocală
Uleiul esențial de mandarină
Uleiul esențial de busuioc dulce
Uleiul esențial de mentă
Este important să se rețină că, chiar dacă un ulei esențial este considerat "slab", acesta poate avea în continuare o putere și o eficacitate semnificativă și ar trebui utilizat cu precauție și cu diluție adecvată înainte de aplicare pe piele sau inhalare.
 
Uleiurile esențiale moderate sunt cele cu o concentrație medie de compuși activi și care prezintă o activitate moderată în comparație cu alte uleiuri esențiale. Acestea pot fi utilizate într-un mod sigur și eficient în multe scopuri și pot fi combinate cu uleiuri esențiale mai puternice sau mai slabe pentru a obține un efect sinergic. Iată câteva exemple de uleiuri esențiale moderate:
Uleiul din semințe de morcov este considerat un ulei moderat.
Uleiul de frunze de scortisoara are un nivel moderat
Uleiul de pin are un nivel moderat
Uleiul de holly basil este considerat un ulei moderat
Uleiul esențial de ghimbir este considerat un ulei moderat
Uleiul esențial de cedru este considerat un ulei moderat
Uleiul esential de lemongrass este considerat un ulei esențial moderat.
Uleiul esențial de spearmint (mentă verde) este considerat moderat.
Uleiul esențial de palmarosa este considerat un ulei moderat.
Uleiul esențial de mentă (Peppermint) este considerat un ulei moderat-tare
Uleiul esențial de mentă de câmp este considerat moderat.
Uleiul esențial de davana este considerat a fi un ulei esențial moderat
Uleiul esențial de bergamotă este considerat moderat.
Uleiul esențial de piper negru este considerat un ulei moderat- tare
Uleiul esențial de patchouli este considerat un ulei moderat
Uleiul esential de mușețel albastru (Matricaria chamomilla sau Matricaria recutita) este considerat moderat.
Uleiul esențial de eucalipt globulus
Uleiul esențial de cimbru
Uleiul esențial de tămâie
Uleiul esențial de chiparos
Uleiul esențial de mușcată
Uleiul esențial de ylang-ylang
Uleiul esențial de geranium

Uleiul esențial de lavandă

Este important să se rețină că uleiurile esențiale pot avea diverse efecte asupra corpului și sănătății, în funcție de modul în care sunt utilizate, concentrație, frecvență, precum și de starea de sănătate și de alte factori individuali. Este recomandat să consultați un specialist înainte de utilizarea oricărui ulei esențial și să respectați cu atenție indicațiile de utilizare, diluție și precauțiile de siguranță.
 
Uleiurile esențiale tari sunt cele care conțin o concentrație mare de compuși activi și care au o acțiune puternică și rapidă în organism. Aceste uleiuri esențiale trebuie folosite cu precauție și diluate înainte de utilizare, deoarece pot fi iritante, sensibilizante sau toxice în anumite doze sau în cazul utilizării incorecte. Iată câteva exemple de uleiuri esențiale considerate tari:
Uleiul esențial de vetiver (Vetiveria zizanioides) este considerat un ulei tare
Uleiul de anason stelat este considerat un ulei esențial tare.
Uleiul esențial de turmeric este un ulei puternic
Uleiul esențial de ienupăr este un ulei puternic
Uleiul esențial de wintergreen este considerat un ulei puternic
Uleiul esențial de nagarmotha este considerat a fi un ulei tare
Uleiul esențial de cuișoare
Uleiul esențial de mentă(Peppermint)
Uleiul esențial de scorțișoară
Uleiul esențial de oregano
Uleiul esențial de rozmarin
Uleiul esențial de arbore de ceai
Uleiul esențial de cimbru de grădină
Este important să respectați cu strictețe diluția și indicațiile de utilizare pentru aceste uleiuri esențiale și să nu le utilizați în exces sau pentru perioade prelungite de timp fără consultarea unui specialist. În cazul oricăror reacții adverse sau simptome neplăcute, trebuie să întrerupeți imediat utilizarea uleiurilor esențiale și să cereți sfatul medicului sau a unui specialist în aromaterapie.


CURATAREA CAILOR RESPIRATORII SUPERIOARE

UE. PIN

UE.EUCALIPT

UE.RAVINTSARA

UE.CEDRU

UE.ROZMARIN

UE.PEPERMINT

UE.TAMAIE,

UE.DAVANA

UE.NAGARMOTHA

UE.BUSUIOC 

UE. YARA-YARA

UE. SALVIA OFFICINALIS

DESTINDERE 

UE. LAVANDA FINA

UE.GERANIUM

UE.YLANG-YLANG

UE.PALMAROSA

UE.LAVANDA GROSSO

UE.LEMONGRASS

UE.PORTOCALA

UE.BERGAMOTA

UE. VETIVER

UE. GRAPEFRUIT

UE.MANDARINA

UE.CAMFOR

UE.TAMAIE

UE.PATCHOULI

UE.MENTA 

UE. DAVANA

UE.TRANDAFIR

FAVORIZAREA CONCENTRARII

UE.LAVANDA FINA

UE.LAVANDA GROSSO

UE.LAMAIE

UE.BERGAMOTA

UE.ROZMARIN

UE.MENTA

UE.EUCALIPT

UE.TAMAIE

UE.BUSUIOC

UE.GHIMBIR

COMBATEREA DEPRIMARII SEZONIERE

UE.LEMONGRASS

UE YLANG-YLANG

UE. MAGHIRAN

UE. EUCALIPT

UE.LAMAIE

UE ROZMARIN

STIMULARE

UE.MENTA PIPERITA

UE.LAMAIE

UE. ROZMARIN

UE.GERANIUM

UE.DAVANA

UE.GHIMBIR


CURATAREA TENULUI

UE.LAVANDA FINA,

UE.GERANIUM

UE.CAMFOR

UE.CEDRU

UE.PALMAROSA

UE.TEA TREE

UE.VETIVER

UE.MUSETEL

UE.TRANDAFIR

UE LEMN DE TRANDAFIR

ALUNGA  INSECTELE

UE.MUSCATA,

UE. PALMAROSA

UE CITRONELLA

UE.TEA TREE

UE.CEDRU

UE.EUCALIPT

U.E LAVANDA 


ANTI-REUMATICE

UE.IENUPAR

UE. ROZMARIN

UE.MENTA

UE.EUCALIPT

UE.CIMBRU

UE.SALVIE

UE.LAVANDA

UE.MUSETEL GERMAN

UE.WINTERGREEN

UE.PIN

CANDIDOZE

UE.SCORTISOARA

UE.OREGANO

UE.CUISOARE

UE ARBORE DE CEAI 

UE.LEMONGRASS

ANTI-VIRAL

UE. DAVANA

UE. TAMAIE

UE. SCORTISOARA,

UE.LAVANDA

UE.EUCALIPT

UE CIMBRU

UE.CUISOARE

UE.RAVINTSARA

UE. PIPER NEGRU

UE.ARBORE DE CEAI

ANTI-AGE

UE.TAMAIE,

UE.GERANIUM

UE.NEROLI

UE.YLANG YLANG

UE.VETIVER

UE.CUISOARE

UE.VETIVER

UE.PATCHOULI

UE.LAVANDA

UE.TRANDAFIR

UE.LAMAIE

UE.HELICRYSUM

UE.PALISANDRU

UE.DAVANA Uleiurile esentiale nu se aplica aproape de nas, gura, urechi sau ochi si nici in interiorul urechii nasului sau ochilor. Pentru indicatiile uleiurilor esentiale in care sunt vizate probleme ale urechii interne sau ochilor  aceste NU se aplica topic se folosesc doar in inhalatii si trebuie sa mentionam ca toate inhalatiile in care se folosesc uleiurile esentiale se efectuiaza cu ochii inchisi. 


Concentratia uleiului. atunci cand il folosim pe piele:

             - intretinere –dilutie 2%--->6p-15ml ulei dilutie;

             --afectiuni acute-- dilutie 10%---->30p-15ml ulei dilutie;                                 

             --utilizare in cazuri mai grave (pentru un timp limitat) –dilutie 15-25%---->40p-75p in 15 ml ulei dilutie;

Uleiul de dilutie poate fi : ulei de cocos fractionat; ulei de argan: ulei de jojoba; ulei de macadamia;ulei de migdale; ulei de avocado ;ulei de galbenele. ulei de samburi de struguri sau masline, oricare alt ulei vegetal.


ATENTIONARI  SPECIALE  IN CAZUL TULBURARILOR DE COAGULARE PATOLOGICE SAU  PENTRU CEI CE URMEAZA TRATAMENTE CU ANTICOAGULANTE  SAU IN CAZUL IN CARE   ATI AVUT SAU URMEAZA O INTERVENTIE CHIRURGICALA NU TREBUIE SA FOLOSEASCA  URMATOARELE ULEIURI ESENTIALE:

   ♦  ULEI ESENTIAL PERISOR( WINTERGREEN)
   ♦  ULEI ESENTIAL CUISOARE(CLOVES)
   ♦  ULEI ESENTIAL DE SCORTISOARA CEYLON-SCOARTA SI FRUNZASI SCORTISOARA CHINA .
   ♦  ULEI ESENTIAL DE HELICRYSUM
   ♦  ULEI DE BUSUIOC (HOLLY BASIL ,SWEET BASIL)
   ♦  ULEI ESENTIAL DE CIMBRU CT TIMOL
   ♦  ULEI ESENTIAL DE OREGANO
  ATENTIONARI SPECIALE  PENTRU CEI CE AU PROBLEME SEVERE:
  INSUFICIENTA HEPATICA SEVERA:
   ♦  ULEI ESENTIAL DE SCORTISOARA CEYLON-SCOARTA SI FRUNZA SI SCORTISOARA CHINA
   ♦  ULEI ESENTIAL DE CIMBRU CT TYMOL
   ♦  ULEI ESENTIAL DE OREGANO
   ♦  ULEI ESENTIAL CUISOARE (CLOVES)
   ♦  ULEI DE BUSUIOC (HOLLY BASIL ,SWEET BASIL)
  INSUFICIENTA  RENALA SEVERA
   ♦   ULEI ESENTIAL DE PIN SILVESTRU
   ♦   ULEI ESENTIAL DE IENUPAR
  IN DIABET
  ♦   ULEI ESENTIAL DE LEMONGRASS
  ♦   ULEI ESENTIAL DE MUSCATA( GERANIUM)
  ♦   ULEI ESENTIAL DE VERBINA EXOTICA
  ♦   ULEI ESENTIAL ROINITA
  ♦   ULEI ESENTIAL LITSEA CITRATA
  ♦   ULEI ESENTIAL DE SCORTISOARA CEYLON-SCOARTA SI FRUNZASI SCORTISOARA CHINA .


  IN CAZ DE CANCER HORMONODEPENDENT

  ♦   ULEI ESENTIAL DE SALVIA SCLAREA

  ♦   ULEI ESENTIAL DE CHIPAROS (CYPRESS)

  IN CAZ DE EPILEPSIE SAU TRAUMATISME CRANIENE

  ULEIURILE ESENTIALE NU SE FOLOSESC INDIFERENT DE MODUL DE FOLOSIRE !!!!!

 IN CAZ DE  ASM ALERGIC

  ULEIURILE ESENTIALE  SE FOLOSESC CU MULTA PRECAUTIE!!

  IN CAZ DE  ASM

  ULEIURILE ESENTIALE SUNT TOATE RECOMANDATE MAI ALES CELE CARE FLUIDIZEAZA SECRETIILE BRONSICE.


ATENTIE!!
Dorim sa va informam ca sticluțele de 15 ml sunt un pic mai mari, pentru a putea fi folosite cu capac cu pipeta si acest motiv pare ca   sticluța  este goala dar ca si cantitate de ulei esențial sticluța conține 15 ml de ulei esențial.Unele uleiuri esențiale oxidează repede in combinație cu aerul si se poate întâmpla ca sa simțiți la gura sticluței uleiul lipiciosacest lucru nu înseamna ca uleiul nu mai poate fi folosit.Trebuie doar pus pe o discheta un pic de alcool si șters uleiul de la gura sticluței.


ULEIURILE AMAZINGOILS SUNT ULEIURI ESENTIALE 100%PURE, DE CEA MAI FINA CALITATE OBTINUTE PRIN DISTILARE  SAU PRESARE LA RECE IN INDIA 


O scurta descriere a beneficiilor uleiurilor esentiale.. nu uitati ca atunci cand va intereseaza un  ulei esential, puteti da click pe numele produsului si va duce direct la pagina acelui produs.


Mai jos, urmeaza descrierea  beneficiilor principale a fiecarui ulei in parte . Daca unul din uleiurile esentiale va atrage atentia puteti da click pe numele uleiului si va poate duce la pagina produsului resepectiv. Acolo  gasiti descrierea mai detaliata, de acolo puteti sa achizitionati uleiul.

ULEIUL ESENTIAL DE CUISOARE

   ♦ Sistemul digestiv - sughit, greata, indigestie, rau de miscare, infectii intestinale si parazitoze (diaree infectioasa, gastroenterita, colita), meteorism, calmeaza spasmele gastrice, creste pofta de mancare.
  ♦ Util in infectii dentare si ale cavitatii bucale, dureri de dinti, carii, afte si ulcere bucale, gingivite, paradontite, amigdalita.
  ♦ Amelioreaza problemele respiratorii, cum ar fi raceala, sinuzita, bronsita, astmul si tuberculoza, datorita actiunii dezinfectante.
  ♦Atenueaza durerile reumatice articulare, spasme, artrita, sciatica si contracturi musculare.
  ♦Calmeaza durerile de cap si pe cele de urechi.
  ♦Util in tratarea disconfortului cailor urogenitale - infectii urinare, cistita.
  ♦Imbunatateste circulatia sangelui, asigurand astfel cresterea nivelului de oxigenare a organelor si stimularea metabolismului - benefic persoanelor care sufera de diabet si au o circulatie sanguina periferica deficitara, dar regleaza si nivelul de zahar din sange.
  ♦Tratarea ciupercilor pielii, infectiilor virale - herpes, zona zoster, micoze, furuncule, abcese cutanate, scabie.
  ♦ Uleiul de Cuişoare are un nivel ridicat de antioxidanti, ceea ce înseamnă ca ajută la menţinerea unui corp sănătos, făra virusuri şi bacterii, încetineşte îmbătrânirea.
  ♦ Este stimulant general al întregului organism.
  ♦ Este excelent pentru stimularea sistemului imunitar şi foarte eficient pentru ameliorarea durerilor în gât.
   ♦Uleiul esenţial de Cuişoare ucide bacteriile care sunt vinovate pentru apariţia acneei – S-a dovedit că eugenolul, conţinut de uleiul  de Cuişoare, este eficient împotriva Propionibacterium acnes, bacteria implicată în majoritatea cazurilor de acnee.
  ♦Pe plan emoţional, este uleiul limitelor -suport pentru stabilirea unor limite sănătoase în relaţiile interumane, oferă persoanelor cu tendinţe de victimizare amintirea şi recunoaşterea puterii personale.
  ♦ Stimulează memoria și concentrarea, îndepărtează stările anxioase, depresia, stimulează somnul liniștit și profund.

ULEIUL ESENTIAL DE LAVANDA
♦în cazuri de iritabilitate, insomnie, migrene, amețeli și e antidepresiv. Se poate combina cu aproape toate uleiurile esențiale, dar nu și cu busuioc.

♦calmant, relaxant si anxiolitic: conform unui studiu efectuat pe pacienti ce urmau sa suporte interventii chirurgicale, uleiul esential de lavandina aplicat prin inhalare reduce semnificativ starea de stres.
♦analgezic general si gastroprotectiv.
♦antimicrobian si antiseptic: capacitatea de a distruge germenii patogeni il fac util in prevenirea infectarii ranilor, in scabie sau in dermatitele infectioase.
♦repelent contra insectelor: lavandina se afla pe lista produselor naturale ce au capacitatea de a tine la distanta insectele (muste, tantari), alaturi de uleiurile esentiale de tea-tree, lavanda si lemongrass.
♦cicatrizant: pentru ca stimuleaza microcirculatia cutanata si regenerarea celulara, uleiul esential de lavandina este util in tratarea cicatricilor, inclusiv a celor lasate de acnee sau vergeturi (care sunt, de fapt, niste cicatrici ale dermului, mai profunde).
♦decongestionant al cailor respiratorii: usureaza respiratia in caz de raceli, bronsite, sinuzita.
♦stimulant general: prezenta camforului si a linaloolului fac din uleiul esential de lavandina,un stimulant bland al organismului in caz de oboseala, stres, astenie.

ULEIUL ESENTIAL DE LEMN DE TRANDAFIR
♦ajută la calmare, echilibrează stările emoționale și e recomandat pentru a induce starea de relaxare.

♦antiseptic și antibacterian, ajută la tratarea rănilor, tăieturilor, arsurilor și infecțiilor.
♦de folos în tratarea numeroaselor afecțiuni ale pielii, cum ar fi coșuri, acnee, puncte negre, sensibilitate și iritații.
♦ajută la refacerea celulelor pielii, reduce simptomele îmbătrânirii prin regenerarea țesuturilor și curățarea profundă.
♦analgezic uşor, poate ameliora durerile de cap, de dinți și cele de la nivelul mușchilor și articulațiilor.
♦reduce stresul, calmează mintea și relaxează simțurile. Proprietățile antidepresive,stimulante și înălțătoare conferă încredere şi stimă de sine.
♦eficient în tratarea frigidității, impotenței, crescând libidoul la ambele sexe.

ULEI ESENTIAL DE MUSETEL
♦este foarte bine tolerat de piele, aduce calm și relaxare-oferă un somn linisțit și reduce agitația chiar și în cazul copiilor, fiind chiar indicat celor hiperactivi.

♦Ajută la digestie: utilizarea locală a mușețelului poate reduce de fapt problemele de digestie. De fapt, a cercetat efectele mușețelului asupra digestiei atunci când este aplicat pe piele. S-a constatat că atunci când uleiul este plasat pe stomac, problemele de stomac ar putea fi reduse.În special, dacă aveți un apetit scăzut, mușețelul german vă poate ajuta să vă creșteți pofta de mâncare și să vă faceți să mâncați din nou. De asemenea, gazul este eliminat mai repede atunci când puneți acest ulei pe piele. Așadar, încercați să puneți în mod regulat puțin din acest ulei pe pielea abdomenului.
♦Multe ceaiuri din plante și alte produse naturale folosesc mușețel pentru a induce senzația de liniste
♦Ajută la promovarea somnului: Probabil ați auzit de mușețel ca ajutor pentru somn. e somnolență. Cu toate acestea, nu trebuie să ingerați mușețel pentru a obține efectele acestei plante.Aplicarea mușețelului german pe piele înainte de culcare sau inhalarea parfumului de mușețel printr-un difuzor este la fel de eficientă. Pe scurt, oricine are probleme de somn va beneficia enorm de pe urma acestui ulei esențial.
♦poate ajuta la reducerea durerii:  aplicarea locală a acestui ulei va produce cele mai bune rezultate de calmare a durerii. De asemenea, doriți să puneți acest ulei pe piele de cel puțin trei până la cinci ori pe săptămână.  În acest fel, uleiul poate ajuta la reducerea cantității de durere pe care o simțiți în mod regulat.
♦poate reduce simptomele de anxietate și depresie.

ULEI ESENTIAL DE BUSUIOC

♦se foloseste pentru stări de oboseală accentuate, stres, depresii, dureri de cap.
♦intareste sistemul imunitar - il puteti folosi singur sau in sinergie cu uleiurile esentiale de molid negru.
♦in afectiunile respiratorii, calmeaza tusea, crizele de astm, trateaza infectiile sinusale (sinuzita) si bronsita.
♦in cazul durerilor de urechi, puteti combina 1 picatura de ulei esential de busuioc sfant cu 3 picaturi de ulei vegetal (migdale, caise, strugure, etc.) si masati cu acest amestec zona din spatele urechii si pavilionul;
♦pentru a trata ulceratiile cavitatii bucale, puteti sa faceti gargara de 2-3 ori pe zi cu un amestec format dintr-o picatura de ulei esential de busuioc sfant adaugat in 200 ml de apa, in care ati dizolvat un varf de lingurita de bicarbonat de sodiu.
♦calmeaza durerile de cap, migrenele;
♦ajuta la reglarea nivelului trigliceridelor, a glicemiei si a colesterolului din sange (poate fi combinat cu uleiul esential de morcov)
♦calmeaza durerile musculare sau articulare: crampe, elongatii musculare, artrite, artroze, reumatism;
♦previne raspindirea epidemiilor (raceala, gripa, gastroenterita);
♦actioneaza asupra parazitilor si poate fi folosit in tratarea micozelor;
♦calmeaza senzatia de greata, stimuleaza digestia;
♦util in cazul afectiunilor tractului intestinal: constipatie, crampe, gaze intestinale;

ULEI ESENTIAL DE TAMAIE

♦este recomandat în cazuri de depresie postnatală, detensionează și limpezește mintea.Se poate combina cu santal pentru efect antistres.
♦stimulant al sistemului imunitar,ajutand la distrugerea bacteriilor periculoase, a virusilor si chiar a cancerelor.
♦ajuta la absorbtia nutrientilor.
♦convalescenta, oboseala, sistem imunitar slabit, raceala si gripa, viroze. Diluati in ulei de baza purtator si masati spatele. Adaugarea catorva picaturi de ulei de tamaie intr-un difuzor de uleiuri esentiale poate trata racelile si alte probleme respiratorii.
♦ajuta sistemul respirator – expectorant. Trateaza astmul, congestia, raceala, tusea, bronsita, sinuzita si laringita, curata plamanii. Se dilueaza in ulei purtator pentru a masa spatele. Se mai poate folosi prin difuzie, inhalare.
♦analgezic natural – Amelioreaza durerile din zona abdominala si premenstruale prin aplicatii locale cu comprese sa masaj. Pentru durerile menstruale masati abdomenul cu 2 picaturi Sandalwood si 2 picaturi tamaie (diluate in ulei purtator).
♦calmeaza durerile de cap.
♦amelioreaza durerile articulare – antiinflamator. Este folosit tratarea durerilor articulare si a inflamatiilor din osteoartrita, artrita reumatoida, spondilita cervicala, guta, rigiditate articulara.
♦reduce febra – echilibreaza temperatura corpului prin masaj; provoaca transpiratia si elimina toxinele din corp.
♦probleme de sanatate orala – calitatile antiseptice ale acestui ulei pot ajuta la tratarea si prevenirea problemelor dentare, cum ar fi respiratia urat mirositoare, carii, durerile de dinti, ranile la nivelul gurii si alte infectii.
♦stimuleaza secretiile gastrice, vermifuga, antidiareica, fiind utila in pierderea apetitului, tratarea diareei, dizenteriei si colitelor, boala Crohn. S-a constatat ca acidul boswellic poate ajuta in bolile inflamatorii digestive cum ar fi colitele.
♦amelioreaza disconfortul gastrointestinal: constipatie, gaze, dureri de stomac, sindrom de intestin iritabil, crampe. Ajuta la accelerarea digestiei alimentelor, similar cu enzimele digestive.
♦diuretic, antiseptic urinar (de ajutor in disurie, pielonefrite).
♦dizolva pietrele la rinichi cat si cele de la vezica biliara.
♦hepatoprotector si hipoglicemiant.

ULEIUL ESENTIAL DE VETIVER

♦detoxifiant, stimuleaza sistemul imunitar.
♦antibacterian si antiinflamator.
♦antiseptic si antifungic, este foarte eficient in tratarea micozelor cutanate, mai ales ale unghiilor.
♦calmeaza durerile articulare, reumatice, artitice.

♦incalzeste si destinde muschii contractati.
♦alunga moliile - puteti pune in dulapul cu haine cateva picaturi de ulei esential  pe o bucata de bumbac.

ULEIUL ESENTIAL DE PATCHOULI

♦util in eczeme, psoriazis, dermatite alergice, dermatite seboreice, inflamatii ale pielii, parazitoze, micoze, escare, impedigo, herpes.
♦elimina durerile de cap, ametelile.
♦elimina acnee, pustule.
♦calmeaza durerile menstruale.
♦in raceala si gripa – scade febra, decongestionant pulmonar si nazal - antiviral.
♦ajuta sistemul digestiv – calmeaza durerile, indigestie, laxativ, stimuleaza digestia.
♦vindeca intepaturile de insecte (inclusiv purici, paduchi).
♦grabeste cicatrizarea ranilor care se vindeca greu sau  juliturilor.
♦trateaza pielea crapata, uscata, ingrosata.
♦adjuvant in tratamentul hemoroizilor  (tamponati zonele afectate - folositi numai diluat 1 picatura de ulei esential de patchouli + 1 picatura de ulei vegetal), varice.
♦tonic renal - ajuta la eliminarea apei prin efectul diuretic.
♦tonic uterin.
♦elimina inflamatiile din sfera urogenitala (cistita, uretrita, colpita, prostatita,  endometrita).
♦restabileste echilibrul hormonal, stimuleaza sinteza de hormoni sexuali.
♦afrodiziac in caz de impotenta, frigiditate.
♦efect anticelulitic, creste elasticitatea muschilor si a tesuturilor - reda fermitatea sanilor, abdomenului si coapselor.
♦stimuleaza circulatia sanguina si limfatica, elimina senzatia de picioare grele si retentia de apa.
♦alunga moliile.

ULEIUL ESENTIAL DE YLANG-YLANG

♦are un puternic efect calmant și poate da un somn liniștit.
♦are efecte benefice asupra tensiunii arteriale .E bun în stări de agitație sau panică. Detensonează când e folosit la baie.
♦scade tensiunea arteriala (hipotensiv) si regleaza bataile inimii (aritmie - palpitatii), alaturi de lavanda, tamaie si salvie.
♦remediu natural impotriva simptomelor specifice perioadei premenstruale (dureri, crampe), prin masaj al abdomenului inferior .
♦stimuleaza digestia.
♦remediu natural pentru diabetici, deoarece reduce riscul de leziuni ale nervilor datorate complicatiilor diabetului zaharat, protejeaza tesuturile  si celulele - se maseaza cateva picaturi de ylang ylang in punctele reflexogene ale picioarelor, peste abdomen si in zona pancreasului.
♦contribuie la vindecarea infectiilor urinare, ale stomacului, intestinelor, colonului.
♦intepaturi de insecte – se poate aplica o picatura de ulei esential in stare pura
♦puternic efect afrodisiac, ajuta la exprimarea emotiilor si a senzualitatii, mai ales daca este combinat cu uleiurile esentiale de lemn de siam   (pentru barbati), patchouli, scortisoara coaja, ghimbir, santal, palmarosa.
♦echilibrant al sistemului nervos: calmeaza, relaxeaza. Il puteti combina cu petitgrain, verbina, bergamota.
♦tonic si stimulant intelectual si sexual
♦util in insomnie, singur sau combinat cu alte uleiuri esentiale, pentru a crea o sinergie mai puternica (maghiran, petitgrain lavanda, tamaie salvie).
epuizarea nervoasa, cauzate de suprasolicitare.Mirosul de ylang ylang ajuta la eliminarea indoielii, a starii de agitatie si insecuritate. Sentimentele ascunse precum furia sau dezamagir-indeparteaza stresul, agitatia, anxietatea, depresia.Elimina oboseala generala si ea dispar  sau sunt atenuate.

ULEI ESENTIAL DE LAMAIE

♦alcalin, diuretic, detoxifiant, tonic si antiseptic.
♦la nivelul sistemului circulator, uleiul esential de lamaie este un excelent tonic pentru circulatie.
♦stimuleaza si detoxifica sistemul imunitar, accelerand procesul de refacere. Regleaza presiunea sanguina si poate contribui la combaterea arteriosclerozei.
Ajuta la oprirea sangerarii si poate ajuta la combaterea varicelor si hemoroizilor.
♦eficient pentru digestie, prin reducerea hiperaciditatii, poate fi folosit in tratamentele impotriva ulcerului stomacal, dar si in curele de detoxifiere a ficatului si decongestionarii vezicii biliare.
♦ajuta la reducerea retentiei de lichide.
♦combate infectiile rinichilor si ale vezicii urinare, dar si aftele.
♦la nivelul sistemului nervos uleiul de lamaie poate actiona ca stimulant pentru o minte epuizata, creste capacitatea de concentrare.
♦Reda increderea in sine si poate contribui la capacitatea de a lua decizii.
♦la nivelul sistemului respirator, uleiul de lamaie poate fi folosit in tratamentele impotriva astmului, bronsitei, gripei, laringitei si sinuzitei.
♦la nivelul pielii, ulieul de lamaie este eficient pentru curatarea si inchiderea ranilor si taieturilor. Poate reduce capilarele sparte.
♦Este recomandat in tratamentele impotriva celulitei. Aplicat in stare pura, uleiul de lamaie poate actiona impotriva negilor.

ULEIUL ESENTIAL DE ROZMARIN
♦este un ulei diuretic, stimulant, fortifiant.

♦excelent in remedierea problemelor de circulatie si contribuie la decongestionarea sistemului limfatic. --poate actiona ca tonifiant pentru inima, regleaza nivelul colesterolului din sange si poate fi utilizat pentru combaterea arteriosclerozei.
♦uleiul de rozmarin poate fi utilizat ca remediu pentru constipatie, flatulenta, congestia ficatului, detoxifierea sangelui si obezitate. Este recomandat, de asemenea, pentru combaterea retentiei de lichide.
♦la nivelul sistemului nervos, uleiul de rozmarin activeaza si revigoreaza creierul si diminueaza oboseala mentala. Se poate folosi in tratamentele impotriva pierderii de memorie, pentru o mai buna memorare, pentru recuperarea simtului olfactiv, al vorbirii si al auzului.
♦la nivelul sistemului respirator se poate dovedi benefic in rezolvarea unor probleme respiratorii precum astmul, bronsita, raceala, gripa si tusea convulsiva.
♦la nivelul pielii uleiul de rozmarin ajuta la vindecarea abceselor, combate celulita si reprezeinta un ingredient traditional in tratamentele de ingrijire a parului stimuland cresterea acestuia.

ULEIUL  ESENTIAL DE PIN
♦este detoxifiant, decongestionant, revigorant si stimulator.Uleiul de pin este recomandat pentru tulburari de circulatie, decongestionarea sistemului limfatic si retentia de lichide.

♦combate sindromul de oboseala cronica.
♦la nivelul sistemului osteo-muscular, este recomandat pentru toate tipurile de dureri musculare.
♦calmeaza durerile provocate de artrita si reumatism. Este un bun remediu impotriva articulatiilor inflamate. Este recomandat in perioadele in care se depune efort fizic consistent.
♦la nivelul sistemului nervos se poate folosi pentru combaterea oboselii si epuizarii nervoase. Este recomandat in perioadele de convalescenta deoarece poate contribui la accelerarea procesului de refacere.
♦la nivelul sistemului respirator se poate folosi in toate tratamentele afectiunilor respiratorii. Este eficient in decongestionarea sinusurilor. Poate contribui la combaterea astmului.Ca precautii speciale, se va folosi doar ulei de pin de padure si nu de pin Siberian, acesta din urma poate irita pielea.

ULEIUL ESENTIAL DE MENTA

♦uleiul de menta este racoritor, puternic digestiv, tonifiant si stimulator.
♦la nivelul sistemului digestiv, uleiul de menta este recomandat pentru toate problemele digestive, este puternic antispastic si diminueaza greata si raul de miscare. Este eficient in combaterea diareei, constipatiei, indigestiei si flatulentei.
♦este un excelent calmant al durerii.
♦la nivelul sistemului osteo-muscular este foarte eficient in calmarea durerilor musculare si se poate folosi in tratamentele impotriva artritei, nevralgiilor si reumatismului.
♦datorita efectelor sale analgezice, uleiul de menta se poate folosi pentru calmarea durerilor de cap si migrenelor.
♦la nivelul pielii uleiul de menta poate calma arsurile solare si inflamatiile.
♦este un bun remediu pentru pielea congestionata sau afectata de acnee.Uleiul de menta nu se foloseste in perioada de alaptare si nici pe pielea bebelusilor sau copiilor de varsta mica.
♦uleiul de menta poate stimula activitatea cerebrala, diminueaza oboseala psihica si poate imbunatati capacitatea de concentrare.
♦la nivelul sistemului respirator, uleiul de menta poate fi benefic in tratamentele impotriva astmului, bronsitei, gripei sau tusei.

ULEIUL ESENTIAL DE SCORTISOARA

♦calmeaza durerile reumatice, artritice, spasmele musculare, durerile menstruale (are efect de incalzire)stimuleaza circulatia sangelui.
♦util in cazul unei digestii lenese, fermentatii intestinale, balonare, infectii gastro-intestinale bacteriene, virale sau parazitare (diaree,    gastro-enterite, turista, parazitoze), calmeaza durerile abdominale,infectii urinare si ginecologice - cistita, uretrita, vaginita
♦tonic uterin stimuleaza menstruatia
♦infectii bucale si cutanate - micoze, veruci, scabie, pecingine
♦infectii si boli tropicale bacteriene, virale sau parazitare,raceli, calmarea tusei, scaderea febrei.

ULEIUL ESENTIAL DE TEA TREE

♦infectii dentare si buco-dentare: afte, abcese, gingivite,candidoze bucale, paradontite, carii.
♦infectii ORL: angina, bronsita, raceala, viroza, sinuzita, laringita, rinofaringita, dureri in gat, otita.
♦micoze cutanate, bucale sau genitale, micoza unghie, panaritiu, piciorul atletului.
♦infectii cutanate: abcese cutanate, furuncul, herpes (inclusiv herpes labial)- eruptii cutanate, eczeme, veruci (negi).
♦varice, hemoroizi, senzatie de picioare grele.
♦infectii ginecologice sau urinare: cistita, uretrita, infectie urinara, vaginita, candidoza vaginala,leucoree
♦calmeaza arsurile si previne infectiile, accelereaza vindecarea (mai ales daca il combinati cu uleiul esential de lavanda)

ULEIUL ESENTIAL DE GHIMBIR

♦la nivelul sistemului circulator, uleiul de ghimbir este recomandat pentru ameliorarea tulburarilor de circulatie si poate contribui la tratamentul varicelor.
♦la nivelul sistemului digestiv, uleiul de ghimbir este eficient in caz de diaree, constipatie, indigestie, flatulenta, tensiune abdominala, pierderea apetitului si crampe stomacale.
♦la nivelul sistemului muscular, uleiul de ghimbir este recomandat pentru calmarea durerilor musculare.
♦este adjuvant in tratamentul artritei, reumatismului, contracturilor musculare si muschilor incordati.
♦la nivelul sistemului nervos, uleiul de ghimbir este eficient in starile de epuizare nervoasa.
♦ajuta la recapatarea puterii de concentrare si a memoriei si creste increderea in sine.
♦uleiul de ghimbir este un excelent remediu pentru tuse si raceala. De asemenea, este recomandat pentru tratarea bronsitei, sinuzitei si a durerilor de gat.

ULEIUL ESENTIAL DE EUCALYPT

♦uleiul de eucalypt are proprietati antiseptice, expectorante, analgezice si stimulatoare.♦la nivelul sistemului circulator este recomandat ca adjuvant in tratarea tulburarilor de circulatie si a retentiei de lichide.
♦la nivel osteo-muscular, uleiul de eucalypt s-a dovedit  excelent in ameliorarea durerilor, in tratamentul artritei si reumatismului datorita proprietatilor sale analgezice.

♦la nivelul sistemului nervos, uleiul de eucalypt poate reduce oboseala mentala si stimuleaza capacitatea de concentrare.
♦la nivelul sistemului respirator , uleiul de eucalypt este eficient ca inhalant in toate bolile respiratorii.
♦este recomandat pentru combaterea astmului, bronsitei, tusei, gripei, racelilor, sinuzitei si eliminarea mucusului.
♦reduce febra si previne raspandirea virusilor.

ULEIUL ESENTIAL DE PIN
♦aroma uleiului esential de brad este dulce, usor fructata si balsamica, care seamana cu mirosul de ace proaspete si padure de conifere.

♦uleiul esential de brad are actiune antiseptica, emolienta, antiinflamatoare, cicatrizanta.
♦la nivel osteo-muscular, uleiul de brad se foloseste ca adjuvant in tratamentul durerilor musculare si durerilor articulare.
♦la nivelul sistemului nervos,se poate dovedi eficient in tratarea nevralgiilor, unor boli degenerative.
♦la nivel respirator se poate folosi in tratamentul gripei, sinuzitei sau bronsitelor.
♦la nivelul pielii se poate folosi ca adjuvant in vindecarea chisturilor, plagilor, pentru taieturi, muscaturi de insecte, sau  infectii cutanate.

ULEIUL ESENTIAL DE CHIPAROS
  ♦ Eficient pentru vene varicoase, hemoroizi, inlatura senzatia de picioare grele, datorita efectului sau decongestionant si tonic asupra peretilor vaselor de sange.

♦ Stimuleaza circulatia sanguina si limfatica.
♦ Contribuie la eliminarea apei in exces din tesuturi (retentie de apa, edeme), a toxinelor.
♦ Scade tensiunea arteriala.
♦ Stimuleaza si regleaza ciclul menstrual abundent (hemoragie).
♦ Opreste transpiratia excesiva.
♦Calmeaza tusea uscata si persistenta: bronsita, laringita, afonie (imposibilitatea de a vorbi).
♦Are efect calmant in cazul crizelor de astm.
♦Controleaza activitatea excesiva a vezicii urinare, este decongestionant prostatic si este util si in incontinenta/pierdere involuntara urinara (enurezis).
♦ Are efect ehilibrant in menopauza si impotriva simptomelor premenstruale, prin actiunea sa mimetica fata de hormonii estrogeni (estrogen-like).
  ♦ Imbunatateste digestia, impiedica formarea gazelor in intestine.
  ♦ Reduce celulita.
  ♦ Opreste sangerarea nazala.
  ♦ Intareste gingiile si opreste sangerarea.
  ♦ Calmeaza crampele musculare, durerile reumatice si artritice.
  ♦ Datorita efectului sau antispastic, este util in ameliorarea sindromului picioarelor obosite si a celui de tunel carpian - prin stimularea circulatiei sangelui si calmarea durerilor.
  ♦ Asigura sanatatea optima a ficatului, prin reglarea eliminarii corespunzatoare a bilei.
  ♦ Are efect sedativ si echilibrant asupra sistemului nervos.
  ♦ Relaxeaza mintea si corpul prin eliminarea stresului si anxietatii.
  ♦ Calmeaza emotiile puternice, cum ar fi furia, fiind foarte util in perioadele in care se produc schimbari senificative in viata noastra (traume, socuri, esecuri).
  ♦Readuce buna dispozitie.
  ♦ Astenie, oboseala nervoasa.

ULEIUL ESENTIAL DE YLANG-YLANG

♦are o aroma lemnoasa, exotica, ametitoare, florala dulce, extrem de seducatoare.
♦poate avea efecte asupra sistemului circulator, reduce presiunea ridicata a sangelui si regleaza ritmul cardiac.
♦de asemenea, poate diminua palpitatiile, bataile rapide ale inimii si respiratia rapida (hiperapnee).
♦asupra sistemului nervos actioneaza ca relaxant, inlatura starile de anxietate,  de frica sau de furie.
♦poate combate depresia si induce o stare de euforie.
♦inlatura insomnia si gandurile negative.
♦ scade tensiunea arteriala  aplicat in crestetul capului.
♦la nivel spiritual este recomandat pentru inducerea linistii sufletesti.

ULEIUL ESENTIAL DE IENUPAR

♦este foarte apreciat pentru proprietatile sale antiseptic, detoxifiante, diuretice, tonice.
♦la nivelul sistemului circulator actioneaza ca excelent detoxifiant, decongestioneaza sistemul limfatic si stimuleaza circulatia.
♦este folosit cu success in combaterea obezitatii, constipatiei si disfunctiilor stomacului produse de excesele alimentare si consumului de alcool.
♦la nivelul sistemului urogenital este recomandat pentru reducerea retentiei de apa.
♦ajuta la combaterea artritei, gutei si a unor boli reumatice , prin stimularea eliminarii acidului uric.
♦calmeaza durerile musculare si articularea si amelioreaza rigiditatea.
♦la nivelul sistemului nervos este adjuvant in reducerea starii de epuizare emotionala.Nu este recomandata folosirea uleiului de ienupar in timpul sarcinii si nici in cazul unor rinichi inflamati. Se va folosi cu precautie de catre cei cu afectiuni ale pielii, insa poate fi folosit pentru combaterea dermatitei, eczemelor si psoriazisului.
♦îmbunătățirea starii de sănătate – pot ameliora sau chiar ajuta în tratamentul unor afecțiuni: stimulează digestia, calmează spasmele musculare și durerile articulare, îmbunătățesc circulația, au efecte antivirale și antibacteriene, întărind imunitatea și fiind un real ajutor în afecțiunile respiratorii din sezonul rece.
♦îngrijire și înfrumusețare – unele uleiuri pot tonifica țesuturile și combate celulita, pot trata probleme ale pielii- acnee, cuperoză, herpes, îngrijesc și tonifică părul casant, îmbunătățesc aspectul tenului, atenuând ridurile, catifelând și regenerând pielea.
♦schimbarea stării de spirit și relaxare – sporesc buna dispoziție, au efecte afrodisiace, alungă stresul, calmează, încarcă cu energie sau asigură un somn bun, pentru cei cu insomnii, stimulează memoria, echilibrează și alungă depresia, iritabilitatea, oboseala.
♦sprijină metabolismul sănătos al glucozei și lipidelor.
♦stimuleaza digestia, contribuie la regenerarea ficatului prin actiunea sa detoxifianta
♦este foarte util in tratarea congestiei nazale, in raceala sau gripa.
♦imbunatateste starea de spirit, are efect antistres.

ULEIUL ESENTIAL DE CUISOARE

♦sistemul digestiv - sughit, greata, indigestie, rau de miscare, infectii intestinale si parazitoze (diaree infectioasa,gastroenterita, colita), meteorism, calmeaza spasmele gastrice, creste pofta de mancare.
♦util in infectii dentare si ale cavitatii bucale, dureri de dinti, carii, afte si ulcere bucale, gingivite, paradontite, amigdalita.
♦amelioreaza problemele respiratorii, cum ar fi raceala, sinuzita, bronsita, astmul si tuberculoza, datorita actiunii dezinfectante.
♦atenueaza durerile reumatice articulare, spasme, artrita, sciatica si contracturi musculare.Calmeaza durerile de cap si pe cele de urechi.
♦util in tratarea disconfortului cailor urogenitale - infectii urinare, cistita.
♦imbunatateste circulatia sangelui, asigurand astfel cresterea nivelului de oxigenare a organelor si stimularea metabolismului - benefic persoanelor care sufera de diabet si au o circulatie sanguina periferica deficitara, dar regleaza si nivelul de zahar din sange.
♦tratarea ciupercilor pielii, infectiilor virale - herpes, zona zoster, micoze, furuncule, abcese cutanate, scabie.
♦are un nivel ridicat de antioxidanti, ceea ce înseamnă ca ajută la menţinerea unui corp sănătos, făra virusuri şi bacterii, încetineşte îmbătrânirea.
♦este stimulant general al întregului organism.
♦este excelent pentru stimularea sistemului imunitar şi foarte eficient pentru ameliorarea durerilor în gât.
♦uleiul esenţial de Cuişoare ucide bacteriile care sunt vinovate pentru apariţia acneei – S-a dovedit că eugenolul, conţinut de uleiul  de Cuişoare, este eficient împotriva Propionibacterium acnes, bacteria implicată în majoritatea cazurilor de acnee.
♦pe plan emoţional, este uleiul limitelor -suport pentru stabilirea unor limite sănătoase în relaţiile interumane, oferă persoanelor cu tendinţe de victimizare amintirea şi recunoaşterea puterii personale.
♦stimulează memoria și concentrarea, îndepărtează stările anxioase, depresia, stimulează somnul liniștit și profund.

ULEIUL ESENTIAL DE CITRONELLA

♦combate durerilor musculare si articulare.
♦racela sau gripa - scade febra, intensifica transpiratia, calmeaza tusea.
♦stimuleaza digestia, calmeaza durerile de stomac.
♦trateaza micozele cutanate.
♦favorizeaza eliminarea toxinelor, a excesului de apa, grasimi, sare si acid uric din organism.
♦calmeaza spasmele in timpul menstruatiei.
♦bun deodorant, reduce transpiratia excesiva si ingrasarea pielii, reimprospateaza picioarele obosite.
♦purifica si dezinfecteaza aerul - in timpul epidemiilor de gripa.
♦uleiul de citronela este folosit intens impotriva insectelor: tantari, molii.
♦in combinatie cu otetul se poate folosi pentru dezinfectarea suprafetelor, fiind foarte eficient in distrugerea bacteriilor.
♦la nivel mental ofera claritate, relaxeaza si echilibreaza.
♦insenineaza atunci cand suferim din cauza lipsei energiei sau a depresiilor.
♦diminueaza oboseala cronica, letargia, epuizarea.
♦in cosmetica este util pentru ingrijirea tenului gras si a parului cu tendinta de ingrasare.

ULEIUL ESENTIAL DE DAVANA 

♦antiviral:uleiul de davana mareste protecția împotriva atacurilor virale. Acesta va rupe capacul protector al virusurilor si le distruge. Ajuta in tratarea diverselor infectii virale: tusea, raceala, gripa, rujeola.

♦vindecă rănile.
♦excelent ajutor pentru pielea imbatranita .
♦uleiul esențial Davana luptă împotriva infecțiilor interne și externe,  ale căilor urinare, uretrei, rinichilor și altor părți ale corpului.
♦de asemenea, protejează împotriva afecțiunilor precum tetanosul. Pentru aceasta trebuie aplicat fără întârziere în concentrații ușoare în cazurile de tăieturi și răni, în special de la obiecte de fier sau abrazive murdar.
♦emenagog.
♦uleiul esențial Davana regleaza menstruatia. Este bun pentru vindecarea spasmului menstrual. De asemenea, ameliorează durerea asociată cu menstruația și ameliorează alte simptome, cum ar fi oboseala, greața, durerea pelvină și crampe.
♦alergii sau astm alergic.
♦uleiul esențial de Davana atenuează tusea dură și depunerile de flegmă în căile respiratorii și ușurează respirația.
♦ameliorează congestia și reduce tusea, tratând în același timp și alte probleme, cum ar fi durerea de cap și durerea articulațiilor, care sunt adesea asociate cu răceala.
♦relaxează corpul:uleiul esențial de Davana relaxează contracțiile mușchilor și a vaselor de sânge, având în același timp un efect relaxant asupra creierului și a sistemului nervos, luptând astfel cu anxietatea, stresul, depresia și furia.
♦tulburari circulatorii.
♦diabet
♦dureri de cap si migrene.
♦infectii cutanate.
♦ are un efect favorabil si asupra calitatii somnului.

ULEI ESENTIAL DE BERGAMOTA

♦util în congestie bronho-pulmonară, mucus, scabie și menstruații rare.
♦are are proprietăți digestive și carminative foarte bune.
♦este un ucigaș eficient al viermilor intestinali, un medicament diuretic și antipiretic.
♦util pentru anorexie, vărsături, diaree, sângerare intestinală, dizenterie și colita.
♦trateaza artrita reumatoidă, menstruația dureroasă, neurastenia și debilitatea generală.
♦poate fi de asemenea, util în pietrele la rinichi, fibromialgie, gută și alte afecțiuni sensibile la acid uric.
♦incărcat de antioxidanti, reduce stresul oxîdativ, previne îmbătrânirea prematura si apariţia maladiilor
♦tonifiant, hidratant, conferă pielii supleţe, prospeţime si fineţe.
♦echilibrant al secreţiei de sebum.
♦cicatrizant, calmant si emolient.
♦antibacterian, antimicotic.
♦decongestionanî, expectorant.

ULEI ESENTIAL DE RAVINTSARA

♦foarte utilizat in sfera ORL si in cazul problemelor pulmonare.
♦bactericid, antifungic.
♦antiviral.
♦expectorant, mucolitic.
♦favorizeaza expectoratia secretiilor care infunda caile respiratorii, fluidizandu-le.
♦spasmolitic: util in dureri si contracturi musculare, relaxeaza muschii obositi sau durerosi dupa un exercitiu fizic intens.
♦antiinflamator.
♦imunostimulant.

ULEI ESENTIAL DE PORTOCALA

♦combate celulita.
♦imbunatateste digestia si stimuleaza apetitul.
♦faciliteaza eliminarea gazelor intestinale, util in caz de balonare, flatulenta, constipatie (stimuleaza peristaltismul intestinal), calmeaza durerile de stomac.
♦are efect tonic hepatic, stimuleaza eliberarea bilei si imbunatateste digerarea grasimilor.
♦tonic cutanant, stimuleaza regenerarea celulara, cicatrizarea.
♦reduce palpitatiile.
♦scade febra si calmeaza tusea.
♦ajuta la indepartarea stresului, frustrarii, tensiunilor nervoase, depresiei .
♦util in cazul insomniei (poate fi combinat cu alte uleiuri).

ULEI ESENTIAL DE PIPER NEGRU
♦remediu eficient in raceala sau gripa, prin efectul sau de incalzire, stimuleaza transpiratia, scade febra si are efect expectorant, calmeaza tusea si favorizeaza eliminarea mucusului.

♦poate fi folosit in laringita, bronsita cronica, inflamatie la nivelul gatului, frisoane, rinita.
♦dureri musculare, junghiuri, crampe, incordare musculara, luxatii, reumatism, artrita, reface tonusul sistemului osos si muscular, pierderea mobilitatii articulatiilor.Ideal pentru atleti, inainte efortului fizic, deoarece stimuleaza forta musculara si previne durerile musculare si crampele (poate fi combinat in mod ideal cu uleiul de rozmarin).
♦stimumeaza digestia, apetitul, fiind tonic digestiv, calmeaza durerile intestinale, reda tonusul muchiului lax al colonului, eficient in caz de constipatie.
♦imbunatateste circulatia sangelui, este vasodilatator si la fel ca si uleiul esential de ghimbir incalzeste extremitatile reci, ajuta la vindecarea vanatailor. Este recomandat in combaterea anemiei si dupa sangerarile abundente.
♦detoxifiant, util in drenajul limfatic.
♦stimuleaza functionarea rinichilor prin efectul sau diuretic si contribuie la eliminarea acidului uric din sange (guta).
♦tratarea infectiilor bacteriene din cavitatea bucala, inflamatii ale gingiilor, dar si pentru calmarea durerilor de dinti.
♦recomandat pentru tratarea impotentei.

ULEIUL ESENTIAL DE TRANDAFIR

♦acnee, întreținerea pielii, antirid.
♦uniformizarea culoritul pielii.
♦antidepresiv.
♦anorexie.
♦afrodisiac.
♦oboseală cronică.
♦acceptarea propriei feminități.
♦sporește stima de sine.
♦ajutor pentru cei care se lupta cu diferite dependente.

ULEIUL ESENTIAL  DE CEDARWOOD

♦tratarea tusei și problemelor respiratorii, fiind ideal de inclus într-un amestec decongestionant pentru masajul pieptului.

♦stimulant asupra sistemului respirator, e îndeosebi util atunci când e prezentă o infecție. Poate fi combinat cu uleiurile de lavandă, chiparos, tămâie.
♦este de mare ajutor în timpul virozelor respiratorii prin acțiunea lui concomitent sedativă și calmantă pentru sistemul nervos și stimulatoare pentru cel respirator, ajutând astfel organismul să-și asigure odihna în timp ce face față agenților patogeni din sistemul respirator.
♦antibacterian: are efecte antibacteriane împotriva candida albicans si a stafilococului auriu.
♦antiinflamator: uleiul esential de cedru este antiinflamator si usor cicatrizant.
♦tonic pentru sistemul urinar, iar în acest scop poate să fie combinat cu uleiurile de santal, ienupăr, pin, bergamotă.
♦diuretic: cedru virginiana mai poate fi folosit pentru efectul diuretic asupra rinichilor și a vezicii urinare.
♦anxiolitic, calmant, relaxant și sedativ. Poate fi folosit pentru un somn odihnitor și pentru promovarea unei stări de calm și relaxare.
Pentru reducerea stresului poate fi combinat cu uleiurile de bergamotă, portocală, iasomie și neroli.
♦repelent: Cedru virginiana este folosit în medicina tradiţională pentru efectele sale de repelent asupra insectelor.

ULEIUL ESENTIAL DE WINTERGREEN

♦Crampe musculare, articulatii dureroase, matreata, dermatita, infectii ale vezicii urinare, pietre la rinichi.

♦guta si reumatism: dilueaza si aplica pe zona afectata pentru calmarea disconfortului.
♦albirea dintilor: pune o picatura in doza de pasta de dinti cu care te speli.
♦incalzire si imbunatatirea circulatiei la extremitati: dilueaza si aplica pe zonele afectate : Guta,Reumatism,Incalzire, Circulatie periferica deficitara, Artrita, Nevralgie,artrite si incheieturi intepenite: dilueaza si aplica pe zonele afectate pentru micsorarea durerii.
♦nevralgii si crampe musculare: dilueaza si aplica pe zonele afectate.
♦pinteni ososi si durerosi: dilueaza si aplica pe zonele afectate.
♦rani ale cartilajelor: dilueaza si aplica pe zonele afectate.
♦probleme cu umarul (muschi, oase): dilueaza si aplica pe zonele afectate pentru linistirea durerii.
♦matreata: aplica cateva picaturi in doza de sampon cu care te speli.dermatite: dilueaza si aplica pe zonele afectate pentru a reduce inflamarea.
♦infectii ale vezicii urinare si pietre la rinichi: dilueaza si aplica pe abdomen cu o compresa calda.
♦echilibru emotional: difuzeaza, inhaleaza din palmele facute caus sau aplica pe talpi.
♦recomandat pentru tenul gras, acneic. Efectul său antibacterian ajută în prevenirea apariției coșurilor.Reglează secreția glandelor sebacee.
♦Previne apariția petelor de toate tipurile.
♦Alungă insomnia, sedativ natural.
♦Oferă momente de relaxare și alungă depresia.
♦Efect tonic asupra tenului.
♦Nu este fotosensibilizant.
♦Ajută la regenerarea mai rapidă a pieli.
♦Recomand pentru rănile superficiale.
♦Previne infecțiile inslusiv cele cu Staphyloccocus Aureus.
♦Stimulează sistemul imunitar  în combaterea și prevenirea apariției micozelor
♦grăbește vindecarea mușcăturilor de insecte.

 ULEIUL ESENTIAL DE GERANIUM

♦uleiul de Geraniu (Mușcată) aduce beneficii atat pe plan fizic cat și pe plan psihic, mental și emoţional.
♦genereaza sentimente de încredere, înveselește, ridică moralul.
♦intensifică capacitatea de lucru, contribuie la concentrarea atenţiei.
♦reduce stările de nervozitate însoțite de irascibilitate și nelinişte, favorizează instalarea unei stări de liniște,induce un sentiment de stabilitate, bună dispoziție și siguranță.
♦aroma uleiului calmează copii, potolește furia și capriciile.
♦uleiul de geranium este ideal în caz de inflamații ale pielii, roșeață, răni și arsuri superficiale.

ULEIUL ESENTIAL DE SCORTISOARA(FRUNZA)

♦adjuvant in infectii urinare si ginecologice (cistita).
♦datorita efectelor sale antifungice si antiseptice, previne infectarea ranilor minore.
♦trateaza micoze cutanate, ale ungiilor, veruciTrateaza infectii intestinale: diaree, parazitoza.
♦ajutor in indigestie.
♦stimuleaza circulatia sanguina.
♦calmeaza durerile musculare (muschi obositi), reumatice (analgezic), dar si pe cele articulare (antiinflamator), avand efect de incalzire.

ULEI ESENTIAL DE SCORTISOARA  (BATON)

♦calmeaza durerile reumatice, artritice, spasmele musculare, durerile menstruale (are efect de incalzire)
♦stimuleaza circulatia sangelui
♦util in cazul unei digestii lenese, fermentatii intestinale, balonare, infectii gastro-intestinale bacteriene, virale sau parazitare (diaree,gastro-enterite, turista, parazitoze).
♦calmeaza durerile abdominale,infectii urinare si ginecologice - cistita, uretrita, vaginita,tonic uterin stimuleaza menstruatia
♦infectii bucale si cutanate - micoze, veruci, scabie, pecingine.
♦infectii si boli tropicale bacteriene, virale sau parazitare:raceli, calmarea tusei, scaderea febrei. Cateva picaturi de ulei esential de scortisoara sunt ideale in combinatie cu un amestec de eucalipt si menta, in combaterea racelii.
♦sustine sistemul imunitar.
♦are efect repulsiv pentru insecte si acarieni.
♦in cosmetica, uleiul esential de scortisoara diluat in ulei presat la rece stimuleaza regenerarea celulelor si circulatia sangelui, fiind eficient in tratarea celulitei. Se poate combina cu uleiul esential de rozmarin si ienupar (dreneaza toxinele).
♦tonic sexual, uleiul esential de scortisoara coaja a fost folosit de milenii pentru proprietatile sale afrodiziace, in special pentru barbati (poate fi combinatu cu uleiul esential din lemn de siam). Util in caz de impotenta masculina, frigiditate, lipsa dorintei, scaderea libidoului.
♦stimuleaza inspiratia si creativitatea.
♦reduce stresul, depresia, oboseala profunda, somnolenta, anxietatea, ridica starea de spirit,echilibreaza emotional.

ULEIUL ESENTIAL DE TURMERIC

♦susține pielea curată, cu aspect sănătos, reducând petele.
♦sprijină metabolismul sănătos al glucozei și lipidelor.
♦stimuleaza digestia, contribuie la regenerarea ficatului prin actiunea sa detoxifianta.
♦Este foarte util in tratarea congestiei nazale, in raceala sau gripa.
♦imbunatateste starea de spirit, are efect antistres.

ULEI ESENTIAL DE NAGARMOTHA

♦Util în congestie bronho-pulmonară, mucus, scabie și menstruații rare.
♦Are are proprietăți digestive și carminative foarte bune,
♦Uleiul esențial Nagarmotha este un ucigaș eficient al viermilor intestinali, un medicament diuretic și antipiretic.
♦Util pentru anorexie, vărsături, diaree, sângerare intestinală, dizenterie și colita.
♦Trateaza artrita reumatoidă, menstruația dureroasă, neurastenia și debilitatea generală.
♦Poate fi de asemenea, util în pietrele la rinichi, fibromialgie, gută și alte afecțiuni sensibile la acid uric.
♦Incărcat de antioxidanti, reduce stresul oxîdativ, previne îmbătrânirea prematura si apariţia maladiilor.
♦Tonifiant, hidratant, conferă pielii supleţe, prospeţime si fineţe.
♦Echilibram al secreţiei de sebum.
♦Cicatrizant, calmant si emolient.
♦Antibacterian, antimicotic.
Antiparazitar.
Decongestionanî, expectorant.
Antiinflamator, analgezic.
Antitoxic, detoxifiant de excepţie, diuretic.
Antipiretic (antifebril).
Antispasmodic, tonic digestiv, carminativ.
Antidiabetic, reduce concentraţia de glucoza in sânge si ajuta la menţinerea sub control a diabetului.
Relaxant si calmant al sistemului nervos.
Tonic, energizant si stimulant general.
Excelent afrodisiac.

ULEIUL ESENTIAL DE ANASON STELAT

♦Util in diferite probleme ale aparatului digestiv - calmeaza durerile abdominale, crampele, spasmele gastrice, senzatia de greta, cauzata de indigestie(dupa mese copioase).
♦Calmeaza durerile menstruale si bufeurile si simptomele caracteristice perioadei de menopauza, daca se maseaza usor abdomenul, prin miscari circulare, in sensul acelor de ceas datorita efectului de incalzire si revigorare, este util pentru indepartarea tensiunilor din umeri si ceafa.
♦Pentru tuse, raceala, gripa, infectii respiratorii - masaj pe spate si pe piept.
♦In perioada de alaptare - creste lactatia.
♦Util impotriva bronsitei cronice.
♦Expectorant in cazul afectiunilor tractului respirator.
♦Calmeaza crizele de astm, datorita actiunii bronho-dilatatoare.
♦Elibereaza sinusurile (sinuzita).
♦Conform ultimelor studii efectuate uleiul esential de anasonul stelat, obtinut din specia botanica Illicium verum are remarcabile
proprietati antioxidante, mai ales in cazul cancerului la colon (impiedica dezvoltarea metastazelor).

ULEIUL ESENTIAL DE PALMAROSA

♦Folosit în aromaterapie, uleiul esențial de palmarosa induce o stare de pace, confort, acceptare de sine si are un efect calmant, de susținere.
♦Palmarosa susține sănătatea emoțională: stresul, anxietatea, durerea, trauma, vulnerabilitatea emoțională și epuizarea nervoasă pot fi ameliorate cu ajutorul acestui ulei. Este ideal pentru un control mai bun asupra emoțiilor intense greu de gestionat (gelozie, posesivitate, etc) și sporește adaptabilitatea emoţională în caz de conflicte, suprasolicitări, impredictibilitate, incertitudine, schimbări bruște de situație.
♦Pentru un somn profund și odihnitor, palmarosa se poate difuza singur în încăpere, sau în amestec cu alte uleiuri esențiale gen lavandă.
♦Uleiul esențial de palmarosa, diluat într-un ulei purtător (ulei de bază), poate fi folosit pentru toate tipurile de piele. Bogat în substanțe nutritive, uleiul de palmarosa hrănește, revigorează, menține nivelul de hidratare și contribuie la o piele mai rezistentă. Datorita proprietăților sale antibacteriene,palmarosa este excelent pentru îngrijirea tenului gras, predispus la acnee, alaturi de alte uleiuri esențiale precum uleiul de arbore de ceai și uleiul de lavanda. Se poate folosi și pentru a ameliora inflamațiile, roșeață, iritațiile și pruritul, dar și în caz de eczeme, dermatită, psoriazis.Se poate folosi și pentru a ameliora inflamațiile roșeață, iritațiile și pruritul, dar și în caz de eczeme, dermatită, psoriazis.În caz de păr gras, se poate adaugă în șampon pentru a regla secreția de sebum.
♦Uleiul esențial de palmarosa se poate folosi ca ingredient cosmetic pentru crearea de produse cosmetice bio și naturale handmade.
♦Uleiul esențial de palmarosa face minuni pentru starea de spirit, dar și pentru aerul din locuință (eficient împotrivă agenților patogeni din aer).
♦Este o alternativa sănătoasă și 100% naturala la lumânările parfumate și odorizantele de camera chimice din comerț.
♦Alte întrebuințări ulei de palmarosa: sprijină sistemul digestiv (reglează flora intestinala fiind eficient în caz de infecții intestinale: coli, dizinterie),ajuta în caz de tulburări alimentare (anorexie, bulimie), alina crampele.
♦Uleiul de Palmarosa poate fi folosit în siguranță și la copii respectând diluțiile recomandate pentru vârsta lor.

ULEIUL ESENTIAL DE LAVANDA

♦Calmant, relaxant si anxiolitic: conform unui studiu efectuat pe pacienti ce urmau sa suporte interventii chirurgicale, uleiul esential de lavandina aplicat prin inhalare reduce semnificativ starea de stress reducand necesitatea de a administra medicamente de sinteza ce pot interfera cu procesul chirurgica.Uleiul esential de lavandina este o solutie simpla, eficienta si cu riscuri minime dar care are potentialul de a imbunatati starea pacientilor .
♦Analgezic general si gastroprotectiv: conform unui alt studiu , uleiul esential de lavandina are efecte analgezice si gastroprotective rezultate in urma inhalarii, fara a avea insa si efecte sedative
♦Antimicrobian si antiseptic: capacitatea de a distruge germenii patogeni il fac util in prevenirea infectarii ranilor, in scabie sau in dermatitele infectioase.
♦Repelent contra insectelor: lavandina se afla pe lista produselor naturale ce au capacitatea de a tine la distanta insectele (muste, tantari), alaturi de uleiurile esentiale de tea-tree, lavanda si lemongrass.

ULEIUL ESENTIAL DE LEMONGRASS
  ♦ Tonifica tesuturile conjunctive slabite;

  ♦  Dureri de spate, rigiditate musculara;
  ♦  Stimuleaza/fluidifica circulatia sangelui;
     Util in tratarea venelor varicoase;
  ♦  Pentru usurarea picioarelor grele, retentia de apa in tesuturi;
  ♦  Folosit pentru drenaj limfatic, celulita;
  ♦  Contribuie la prevenirea infectiilor specifice sezonului rece. In caz de gripa sau raceala reduce febra, calmeaza durerile de cap, tusea si durerile in gat, intensifica transpiratia. Este unul dintre cele mai importante uleiuri esentiale cu efecte antimicrobiene, opreste raspandirea infectiilor, si grabeste recuperarea, dupa imbolnaviri ;
  ♦  Stimulent digestiv si hepatic, regleaza apetitul (indigestie, colite), balonare, arsuri gastrice
  ♦ Stimuleaza sistemului imunitar;
  ♦  Calmeaza durerile musculare si articulare in artrite, artroze, reumatism, contracturi;
  ♦ Grabeste vindecarea leziunilor pielii, cauzata de intepaturi de insecte, inflamatii cutanate, micoze, herpes.
  ♦  Adjuvant in tratarea arteritelor.