WhatsApp
Alege categoria
Cosul tau
BINE ATI VENIT !! INREGISTREAZA-TE SI FOLOSESTE CODUL AOILS IN COSUL DE CUMPARATURI SI VEI AVEA
REDUCERE 10 % PENTRU PRIMA COMANDA. TRANSPORTUL ESTE 20 LEI SI GRATUIT PENTRU COMENZILE CU O VALOARE MAI MARE DE 200 LEI!

Hepatoprotector

Uleiuri esentiale cu proprietati hepatoprotectoare de la AmazingOils

Proprietatea hepatoprotector se referă la capacitatea unui compus sau a unei plante de a proteja ficatul împotriva daunelor și de a promova funcționarea normală a acestuia. Ficatul este un organ important care joacă un rol crucial în metabolismul și detoxifierea corpului nostru. Unele substanțe toxice sau medicamente pot provoca daune hepatice sau pot perturba funcționarea normală a ficatului.

Compușii hepatoprotectori ajută la prevenirea sau reducerea acestor daune, prin diferite mecanisme, cum ar fi reducerea stresului oxidativ, îmbunătățirea fluxului sanguin către ficat și regenerarea celulelor hepatice deteriorate. Acești compuși pot fi găsiți în diferite surse, cum ar fi plante medicinale, alimente sau suplimente alimentare.

Exemple de compuși hepatoprotectori includ silimarina din semințele de armurariu, N-acetilcisteina, acidul alfa-lipoic, silymarină, glicirizina din rădăcina de lemn dulce, curcumina din turmeric și multe altele. Aceste substanțe pot fi folosite pentru a preveni sau trata afecțiuni hepatice, cum ar fi hepatita, ciroza sau steatoza hepatică. Este important să discutați cu un medic înainte de a utiliza orice tip de compus hepatoprotector, mai ales dacă aveți deja o afecțiune hepatică sau luați alte medicamente.

Există mai multe uleiuri esențiale și uleiuri vegetale care sunt recunoscute pentru proprietățile lor hepatoprotectoare. Iată câteva exemple:

Uleiul esențial de mentă - Acest ulei are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, care ajută la protejarea ficatului împotriva stresului oxidativ și a inflamației. De asemenea, poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sânge și la îmbunătățirea fluxului biliar.

Uleiul esențial de lămâie - Acest ulei are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, care pot ajuta la protejarea ficatului împotriva daunelor oxidative și inflamației. De asemenea, poate ajuta la stimularea producției de bilă și la îmbunătățirea digestiei.

Uleiul esențial de ghimbir - Acest ulei are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii puternice, care pot ajuta la protejarea ficatului împotriva stresului oxidativ și a inflamației. De asemenea, poate ajuta la stimularea secreției de bilă și la îmbunătățirea digestiei

Uleiul esențial de cuișoare - Acest ulei are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante puternice, care ajută la protejarea ficatului împotriva stresului oxidativ și inflamației. De asemenea, poate ajuta la stimularea producției de bilă și la îmbunătățirea digestiei. 

Uleiul de măsline - Acest ulei vegetal este bogat în acizi grași omega-3 și polifenoli, care au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii și pot ajuta la protejarea ficatului împotriva daunelor oxidative și inflamației.

Uleiul de nucă de cocos - Acest ulei vegetal conține acizi grași esențiali și antioxidanți care ajută la protejarea ficatului împotriva stresului oxidativ și inflamației.

Uleiul esențial de turmeric - Acest ulei conține compuși numiți curcuminoide care au proprietăți antioxidante puternice și pot ajuta la protejarea ficatului împotriva stresului oxidativ și inflamației.

Uleiul esențial de busuioc - Acest ulei conține compuși antioxidanți și antiinflamatorii care pot ajuta la protejarea ficatului împotriva daunelor oxidative și inflamației.

Uleiul esențial de scorțișoară - Acest ulei conține compuși numiți aldehide cinamice care au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii și pot ajuta la protejarea ficatului împotriva daunelor oxidative.

Uleiul esențial de mentă - Acest ulei conține compuși numiți mentoli care pot ajuta la stimularea producției de bilă și la îmbunătățirea funcționării ficatului.

Uleiul esențial de portocală amară - Acest ulei conține compuși numiți flavonoide care pot ajuta la protejarea ficatului împotriva stresului oxidativ și inflamației.

Uleiul esențial de rozmarin - Acest ulei conține compuși numiți rozmarinol și carnosol care au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii și pot ajuta la protejarea ficatului împotriva daunelor oxidative și inflamației.

Uleiul esențial de grapefruit - Acest ulei conține compuși numiți limonoizi care pot ajuta la protejarea ficatului împotriva daunelor oxidative și inflamației.

Uleiul esențial de lemongrass - Acest ulei conține compuși numiți citral și geraniol care au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii și pot ajuta la protejarea ficatului împotriva daunelor oxidative și inflamației.

Uleiul esențial de ghimbir - Acest ulei conține compuși numiți gingeroli și shogaoli care au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii și pot ajuta la protejarea ficatului împotriva daunelor oxidative și inflamației.

Uleiul esențial de lămâie - Acest ulei conține compuși numiți limoneni care pot ajuta la protejarea ficatului împotriva daunelor oxidative și inflamației și la îmbunătățirea funcționării acestuia.

Este important să rețineți că utilizarea uleiurilor esențiale trebuie făcută cu precauție și sub supravegherea unui specialist, mai ales dacă aveți deja o afecțiune hepatică sau luați alte medicamente.

Iată o rețetă simplă pentru un amestec de uleiuri esențiale cu proprietăți hepatoprotectoare: 

Ingrediente: 

4 picături ulei esențial de turmeric

4 picături ulei esențial de busuioc

4 picături ulei esențial de scorțișoară

4 picături ulei esențial de mentă

4 picături ulei esențial de grapefruit

2 picături ulei esențial de lămâie

2 picături ulei esențial de rozmarin

30 ml ulei de măsline sau ulei de cocos fractionat (purificat)

Mod de preparare:

Adăugați toate uleiurile esențiale într-un recipient de sticlă ambrată de 30 ml.

Agitați bine recipientul pentru a combina uleiurile esențiale.

Adăugați uleiul purtător (de măsline sau de cocos fractionat) și amestecați bine.

Mod de utilizare:

Agitați bine recipientul înainte de fiecare utilizare.

Folosiți amestecul de uleiuri esențiale pentru a masa abdomenul în sensul acelor de ceasornic, de la stânga la dreapta, în zona ficatului. Puteți folosi și alte tehnici de masaj, dar evitați aplicarea directă pe piele sau în interiorul corpului.

Folosiți amestecul de 1-2 ori pe zi, timp de 1-2 săptămâni, sau conform recomandărilor specialistului.

Este important să rețineți că utilizarea uleiurilor esențiale trebuie făcută cu precauție și sub supravegherea unui specialist, mai ales dacă aveți deja o afecțiune hepatică sau luați alte medicamente. Unele uleiuri esențiale pot fi iritante pentru piele sau pot interacționa cu anumite medicamente.

Model: 55
Chiparosul este un arbore originar din Asia, cu frunze mere verzi, considerat sacru de multe civilizații, mai ales că lemnul nu putrezește niciodată. Pentru a se obține ulei esențial sunt utilizate ramurile, ce sunt bogate în monoterpeni cu proprietăți deosebite, antiseptice..
79,90Lei
Fără TVA:79,90Lei
 MENTA/ PEPPERMINT -Ulei esential 100% pur ( Mentha x piperita )  15 ml  MENTA/ PEPPERMINT -Ulei esential 100% pur ( Mentha x piperita )  15 ml
-18 %
Model: 35
          Proaspătă și racoritoare, menta are o aromă puternică, fiind de altfel și una dintre cele mai apreciate plante medicinale. Aplicat pe piele, uleiul esențial creează o senzație de rece, furnicături pe piele, făcându-l preferatul masajului sportiv.Știați..
44,90Lei 54,90Lei
Fără TVA:44,90Lei
Model: 48
   Originile portocalului merg cu mii de ani în urmă în îndepărtata China, unde inițial era folosit ca medicament și… remediu magic, pentru a aduce norocul, mai târziu fiind folosit ca aliment. Uleiul volatil obținut din coaja portocalei este, fără doar și poate, unul dintre cele mai&..
43,00Lei
Fără TVA:43,00Lei
Model: 40
        Lămâiul (Citrus Limonum) este una dintre cele mai bogate surse de ulei esențial. În special din coaja lămâilor se poate extrage o cantitate considerabilă de ulei volatil. Știai că pentru a obține 15 ml de ulei esențial sunt necesare aproximativ 7de lămâi?Uleiul esențial d..
55,00Lei
Fără TVA:55,00Lei
Model: 37
       În lumea antică tămâia era prețuită mai mult decât aurul și în vremea noastră este un dar rar și unic. Mirosul este legat din punct de vedere istoric de vindecare și spiritualitate în aproape fiecare cultură și religie. În Oman, de unde provine cea mai bună tămâi..
89,50Lei
Fără TVA:89,50Lei
 SEMINTE DE MORCOV -Ulei esential 100% pur - CARROT seeds (Daucus carota) 15 ml  SEMINTE DE MORCOV -Ulei esential 100% pur - CARROT seeds (Daucus carota) 15 ml
-14 %
Model: 66
       Uleiul esențial din semințe de morcov, diferit de uleiul vegetal de morcov, este renumit pentru proprietățile sale de curățare și purificare.  Extras din semințele de morcov, cunoscut pentru efectul regenerator, antirid forte și depigmentar, este un ulei esenț..
59,90Lei 69,90Lei
Fără TVA:59,90Lei
Afişare 1 - 6 din 6 (1 pagini)