WhatsApp
Alege categoria
Cosul tau
BINE ATI VENIT !! INREGISTREAZA-TE SI FOLOSESTE CODUL AOILS IN COSUL DE CUMPARATURI SI VEI AVEA
REDUCERE 10 % PENTRU PRIMA COMANDA. TRANSPORTUL ESTE 20 LEI SI GRATUIT PENTRU COMENZILE CU O VALOARE MAI MARE DE 200 LEI!

Proprietați terapeutice


Uleiurile esențiale sunt utilizate de mii de ani pentru a ajuta la tratarea unei game largi de afecțiuni și probleme de sănătate. Aceste uleiuri sunt concentrate și volatile și sunt obținute prin distilarea plantelor aromatice sau prin alte metode de extracție. Iată câteva moduri în care uleiurile esențiale pot fi utilizate:

 Aromaterapie: Aromaterapia este utilizarea uleiurilor esențiale pentru a ajuta la îmbunătățirea stării de spirit și a sănătății mentale. Uleiurile esențiale pot fi difuzate într-un difuzor de aromă pentru a crea o atmosferă relaxantă sau pentru a sprijini starea de spirit. Aroma uleiurilor esențiale poate ajuta la ameliorarea stresului și a anxietății, poate îmbunătăți calitatea somnului și poate îmbunătăți starea de spirit.

 Aplicații topice: Uleiurile esențiale pot fi aplicate direct pe piele sau pot fi diluate cu un ulei purtător și apoi aplicate pe piele. Această metodă poate fi utilizată pentru a ajuta la ameliorarea durerilor musculare și articulare, pentru a ajuta la îmbunătățirea circulației sanguine, pentru a calma pielea iritată sau pentru a sprijini sistemul imunitar.

 Băi: Adăugarea uleiurilor esențiale în baie poate ajuta la relaxare și reducerea stresului. Uleiurile esențiale pot fi adăugate în apă sau într-un ulei purtător și apoi adăugate în baie.

 Inhalare directă: Inhalarea uleiurilor esențiale poate ajuta la ameliorarea congestiei nazale, la reducerea simptomelor astmului sau la îmbunătățirea respirației în general. Această metodă poate fi utilizată prin inhalarea directă a uleiului esențial sau prin adăugarea acestuia într-un vaporizator.

Uleiurile esențiale pot fi utilizate într-o varietate de moduri și pentru o gamă largă de probleme de sănătate.

Produse de îngrijire personală: Uleiurile esențiale pot fi adăugate în produsele de îngrijire personală pentru a spori proprietățile lor benefice. Aceste produse includ șampoane, balsamuri de păr, creme hidratante, săpunuri și alte produse de îngrijire a pielii.

Produse de curățare a casei: Uleiurile esențiale pot fi utilizate în produsele de curățare a casei pentru a ajuta la curățarea și dezinfectarea suprafețelor. Acestea pot fi adăugate în spray-uri de curățare, soluții de mop sau alte produse de curățare.

Durere: Uleiurile esențiale pot fi utilizate pentru a ajuta la ameliorarea durerilor de cap, durerilor de spate, durerilor musculare și articulare. Uleiurile esențiale de mentă, lavandă, eucalipt, ghimbir și scorțișoară pot fi utilizate pentru a ajuta la ameliorarea durerilor.

Stres și anxietate: Uleiurile esențiale pot fi utilizate pentru a ajuta la ameliorarea stresului și anxietății și pentru a îmbunătăți starea de spirit. Uleiurile esențiale de lavandă, ylang-ylang, bergamot, patchouli și busuioc sacru pot fi utilizate în acest sens.

Probleme respiratorii: Uleiurile esențiale pot fi utilizate pentru a ajuta la ameliorarea problemelor respiratorii, cum ar fi astmul, tusea și congestia nazală. Uleiurile esențiale de eucalipt, mentă, rozmarin, cuișoare și tea tree pot fi utilizate în acest sens.

Insomnie: Uleiurile esențiale pot fi utilizate pentru a ajuta la ameliorarea insomniei și pentru a îmbunătăți calitatea somnului. Uleiurile esențiale de lavandă, mușețel, vetiver, ylang-ylang și busuioc sacru pot fi utilizate în acest sens.

Digestie: Uleiurile esențiale pot fi utilizate pentru a ajuta la ameliorarea problemelor digestive, cum ar fi arsurile stomacale, constipația și diareea. Uleiurile esențiale de mentă, ghimbir, fenicul, busuioc și scorțișoară pot fi utilizate în acest sens.

 Infecții și răni: Uleiurile esențiale pot fi utilizate pentru a ajuta la prevenirea și tratarea infecțiilor și rănilor. Uleiurile esențiale de tea tree, lavandă, oregano, cuisoare și eucalipt pot fi utilizate în acest sens.

Acnee și alte probleme ale pielii: Uleiurile esențiale pot fi utilizate pentru a ajuta la ameliorarea acneei și altor probleme ale pielii, cum ar fi eczema, psoriazisul și dermatita. Uleiurile esențiale de tea tree, lavandă, busuioc sacru, bergamot și palmarosa pot fi utilizate în acest sens.

Greață și vomă: Uleiurile esențiale pot fi utilizate pentru a ajuta la ameliorarea grețurilor și vomei. Uleiurile esențiale de mentă, ghimbir, lămâie, lemongrass și busuioc pot fi utilizate în acest sens.

Menstruație dureroasă: Uleiurile esențiale pot fi utilizate pentru a ajuta la ameliorarea durerilor menstruale și a altor simptome asociate menstruației, cum ar fi crampele și iritabilitatea. Uleiurile esențiale de lavandă, busuioc sacru, rozmarin, mușețel și ylang-ylang pot fi utilizate în acest sens.

Respirație urât mirositoare: Uleiurile esențiale pot fi utilizate pentru a ajuta la ameliorarea respirației urât mirositoare. Uleiurile esențiale de mentă, eucalipt, lămâie, bergamot și busuioc pot fi utilizate în acest sens.

Probleme ale pielii capului și ale părului: Uleiurile esențiale pot fi utilizate pentru a ajuta la ameliorarea problemelor de piele de pe scalp, cum ar fi mătreața și psoriazisul scalpului, și pentru a îmbunătăți starea părului. Uleiurile esențiale de tea tree, lavandă, rozmarin, cedru și ylang-ylang pot fi utilizate în acest sens.

Afecțiuni ale cavității bucale: Uleiurile esențiale pot fi utilizate pentru a ajuta la ameliorarea afecțiunilor cavității bucale, cum ar fi gingivita, cariile dentare și respirația urât mirositoare. Uleiurile esențiale de mentă, eucalipt, cimbru, lemongrass și tea tree pot fi utilizate în acest sens.

Îmbunătățirea calității somnului: Uleiurile esențiale pot fi utilizate pentru a ajuta la îmbunătățirea calității somnului. Uleiurile esențiale de lavandă, roman chamomile, ylang-ylang și patchouli sunt cele mai utilizate în acest sens.

Reducerea stresului și anxietății: Uleiurile esențiale pot ajuta la reducerea stresului și anxietății prin inducerea relaxării. Uleiurile esențiale de lavandă, bergamot, busuioc sacru și lemongrass sunt printre cele mai utilizate pentru acest scop.

Îmbunătățirea circulației sanguine: Uleiurile esențiale pot fi utilizate pentru a ajuta la îmbunătățirea circulației sanguine și la reducerea tensiunii arteriale. Uleiurile esențiale de mentă, rozmarin, busuioc, ylang-ylang și cimbru sunt cele mai utilizate în acest sens. 

Tratamentul rănilor și infecțiilor: Uleiurile esențiale pot fi utilizate pentru a ajuta la tratarea rănilor și infecțiilor. Uleiurile esențiale de tea tree, lavandă, busuioc sacru, eucalipt și mușețel sunt cele mai utilizate în acest scop.

Reducerea durerii musculare și articulare: Uleiurile esențiale pot fi utilizate pentru a ajuta la reducerea durerii musculare și articulare. Uleiurile esențiale de ghimbir, mentă, lavandă, busuioc sacru și eucalipt sunt printre cele mai utilizate pentru acest scop.

Îmbunătățirea funcției digestive: Uleiurile esențiale pot fi utilizate pentru a ajuta la îmbunătățirea funcției digestive și la reducerea simptomelor cum ar fi balonarea și disconfortul abdominal. Uleiurile esențiale de mentă, ghimbir, busuioc sacru, cimbru și cardamom sunt cele mai utilizate în acest scop.

Îmbunătățirea memoriei și concentrării: Uleiurile esențiale pot fi utilizate pentru a ajuta la îmbunătățirea memoriei și concentrării. Uleiurile esențiale de rozmarin, mentă, busuioc sacru, cimbru și eucalipt sunt cele mai utilizate pentru acest scop.

 Reducerea senzației de greață în timpul călătoriilor: Uleiurile esențiale pot fi utilizate pentru a ajuta la reducerea senzației de greață în timpul călătoriilor, precum și la reducerea anxietății asociate călătoriilor. Uleiurile esențiale de mentă, ghimbir, lămâie, lavandă și busuioc sunt de mare ajutor in aceasta problema.

Ameliorarea durerilor de cap: Uleiurile esențiale de mentă, lavandă, eucalipt și rozmarin pot fi utilizate pentru a ajuta la ameliorarea durerilor de cap.

Somn odihnitor: Uleiurile esențiale de lavandă, busuioc sacru, ylang-ylang, mușețel și vetiver pot fi utilizate pentru a ajuta la inducerea unui somn odihnitor.

Îmbunătățirea stării de spirit: Uleiurile esențiale de lămâie, bergamot, grapefruit, portocală dulce și mentă pot fi utilizate pentru a ajuta la îmbunătățirea stării de spirit și a nivelului de energie.

Relaxare și reducerea stresului: Uleiurile esențiale de lavandă, bergamot, busuioc sacru, ylang-ylang și vetiver pot fi utilizate pentru a ajuta la relaxare și reducerea stresului.

Stimularea memoriei și concentrării: Uleiurile esențiale de rozmarin, mentă și eucalipt pot fi utilizate pentru a ajuta la stimularea memoriei și concentrării.

Îmbunătățirea digestiei: Uleiurile esențiale de ghimbir, mentă, mușețel, busuioc și coriandru pot fi utilizate pentru a ajuta la îmbunătățirea digestiei și reducerea disconfortului abdominal.

Reducerea inflamației: Uleiurile esențiale de tămâie, lavandă, busuioc sacru, tea tree și măghiran pot fi utilizate pentru a ajuta la reducerea inflamației și a durerii.

Îmbunătățirea circulației sanguine: Uleiurile esențiale de tămâie, rozmarin, mentă, lemongrass și eucalipt pot fi utilizate pentru a ajuta la îmbunătățirea circulației sanguine.

Îmbunătățirea imunității: Uleiurile esențiale de tea tree, cimbru, oregano, eucalipt și cedru pot fi utilizate pentru a ajuta la îmbunătățirea imunității și prevenirea bolilor.

Reducerea inflamației sinusurilor: Uleiurile esențiale de eucalipt, mentă, rozmarin, tea tree și tămâie pot fi utilizate pentru a ajuta la reducerea inflamației sinusurilor.

Îmbunătățirea aspectului pielii: Uleiurile esențiale de lavandă, trandafir, busuioc sacru, ylang-ylang și tămâie pot fi utilizate pentru a ajuta la îmbunătățirea aspectului pielii.

Sistem imunitar: Uleiurile esențiale de portocală, lămâie, cimbru, cedru, eucalipt și tea tree pot fi utilizate pentru a ajuta la îmbunătățirea sistemului imunitar.

Antiseptic: Uleiurile esențiale de tea tree, lavandă, cimbru, oregano și mentă pot fi utilizate pentru a ajuta la prevenirea infecțiilor și pentru proprietățile lor antiseptice. 

Antifungic: Uleiurile esențiale de tea tree, oregano, lavandă, cuisoare și mentă pot fi utilizate pentru a ajuta la combaterea ciupercilor și a altor infecții fungice.

Antiviral: Uleiurile esențiale de tea tree, eucalipt, lămâie, bergamot și rozmarin pot fi utilizate pentru a ajuta la combaterea virusurilor.

Răceală și gripă: Uleiurile esențiale de eucalipt, mentă, lămâie, rozmarin și tea tree pot fi utilizate pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor răcelii și gripei.

Durere musculară: Uleiurile esențiale de mușețel, lavandă, mentă, rozmarin și lemongrass pot fi utilizate pentru a ajuta la ameliorarea durerilor musculare și a tensiunii.

Respirație: Uleiurile esențiale de eucalipt, mentă, cimbru, rozmarin și lemongrass pot fi utilizate pentru a ajuta la îmbunătățirea respirației și la deschiderea căilor respiratorii.

Parfum: Uleiurile esențiale pot fi utilizate pentru a crea parfumuri naturale și pentru a parfuma casa sau spațiile de lucru. 

Detergent de casă: Uleiurile esențiale de lămâie, tea tree, lavandă, cimbru și mentă pot fi un ajutor de baza in casa

Este important să rețineți că uleiurile esențiale nu ar trebui să înlocuiască tratamentul medical adecvat și să fie utilizate doar ca un supliment la acesta. De asemenea, este important să utilizați uleiurile esențiale în mod corespunzător și să respectați dozele recomandate, deoarece utilizarea excesivă poate fi dăunătoare.