WhatsApp
Alege categoria
Cosul tau
BINE ATI VENIT !! INREGISTREAZA-TE SI FOLOSESTE CODUL AOILS IN COSUL DE CUMPARATURI SI VEI AVEA
REDUCERE 10 % PENTRU PRIMA COMANDA. TRANSPORTUL ESTE 20 LEI SI GRATUIT PENTRU COMENZILE CU O VALOARE MAI MARE DE 200 LEI!

BATON DE SCORTISOARA -Ulei esential 100% pur - (Cinnamomum zeylanicum) 5 ml

BATON DE SCORTISOARA -Ulei esential 100% pur - (Cinnamomum zeylanicum) 5 ml
BATON DE SCORTISOARA -Ulei esential 100% pur - (Cinnamomum zeylanicum) 5 ml
BATON DE SCORTISOARA -Ulei esential 100% pur - (Cinnamomum zeylanicum) 5 ml
BATON DE SCORTISOARA -Ulei esential 100% pur - (Cinnamomum zeylanicum) 5 ml
Nou
BATON DE SCORTISOARA -Ulei esential 100% pur - (Cinnamomum zeylanicum) 5 ml
BATON DE SCORTISOARA -Ulei esential 100% pur - (Cinnamomum zeylanicum) 5 ml
BATON DE SCORTISOARA -Ulei esential 100% pur - (Cinnamomum zeylanicum) 5 ml
BATON DE SCORTISOARA -Ulei esential 100% pur - (Cinnamomum zeylanicum) 5 ml
BATON DE SCORTISOARA -Ulei esential 100% pur - (Cinnamomum zeylanicum) 5 ml
Cost unic de transport: 20 lei;
Perioada de livrare 1-3 zile lucratoare;
Plata comenzii se face la livrare sau cu cardul online;
55,00Lei
Fără TVA: 55,00Lei
  • Stoc: In Stoc
  • Model: 89
  • Greutate: 0.08kg
  • Dimensiune: 8.00cm x 3.00cm x 30.00cm
  • SKU: AMZ-89

            ULEIUL DE SCORTISOARA  15 ML >>AICI!!

             Scortisoara este un arbore vesnic verde, originar din Asia si creste mai ales in zonele cu sol umed. Poate ajunge pana la 15 metri inaltime, are frunze verzi si flori mici alb-galbui, care se transforma in fructe de culoare purpuriu inchis. Coaja de scortisoara are culoare roscata-cenusie si este unul dintre cele mai vechi condimente, mentionate in Vechiul Testament. Botanistii chinezi au scris despre scortisoara cu 2700 ani inainte de Hr. si o foloseau pentru combaterea febrei, reglarea digestiei si a problemelor specifice femeilor. Egiptenii foloseau scortisoara, ca ingedient pentru imbalsamare. Din timpuri stravechi, medicii recomandau scortisoara ca remediu in combaterea tusei, a durerilor de cap, a problemelor digestive si in tratarea racelilor.  Scoarta arborelui de scortisoara contine intre 0,5-1,5% ulei esential, de aceea pretul uleiului esential pur este destul de ridicat.  Cercetarile utimilor ani au evidentiat eficienta deosebita a scortisoarei in scaderea concentratiei zaharului din sange, la prevenirea diabetuluide tip 2, a bolilor cardiovasculare, dar si in lupta cu excesul de greutate.  Studiile efectuate de cercetatorii japonezi au aratat ca uleiul esential de scortisoara distruge ciupercile, bacteriile, fungii si alte microorganisme responsabile in infectiile stafilococice. Cunoscut pentru calitatile sale antifungice si antivirale, acest ulei este utilizat in special impotriva verucilor. Tonifiant si stimulant, cu un parfum fin, cald si dulce, se foloseste diluat in masajul afrodiziac. Ulei esential ce intra in compozitia renumitului "Thieves Oil" (uleiul hotilor). Reteta cuprinde ulei esential de cuisoare, scortisoara, lamaie,rozmarin, eucalipt.

Miros:  cald, dulceag, specific de scortisoara.

Nota parfum: mijloc.

Metoda de obtinere :distilare cu abur

Parte distilata: scoarta

Principalii compuși chimicicinnamaldehidaeugenol linalol.

 CINAMALDEHIDA 

CONTINUT DE ULEIUL NOSTRU:  

 82%

VALOAREA NORMALA

40-82%

Provenienta uleiului esential: INDIA


Proprietati:

  antiinfectios(aldehida cinamica)

 bactericid, antiviral, antifungic ( eugenol)

 antiparazitar (aldehida cinamica)

 spasmolitic (eugenol)

 antioxidant

♦ reduce aciditatea stomacala, creste perisaltismul

Proprietatile  scortisoarei baton

Proprietăți antifungice și antibacteriene: uleiul esențial de scorțișoară este cunoscut pentru proprietățile sale antifungice și antibacteriene, ceea ce îl face util în combaterea infecțiilor și a inflamațiilor.

Proprietăți antiinflamatorii: uleiul esențial de scorțișoară poate ajuta la reducerea inflamației și la ameliorarea durerii asociate cu inflamația.

Proprietăți anticoagulante: uleiul esențial de scorțișoară poate ajuta la prevenirea formării cheagurilor de sânge, datorită proprietăților sale anticoagulante.

Proprietăți antioxidante: uleiul esențial de scorțișoară este bogat în antioxidanți, ceea ce poate ajuta la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și la încetinirea procesului de îmbătrânire.

Proprietăți antispasmodice: uleiul esențial de scorțișoară poate ajuta la relaxarea mușchilor și la reducerea spasmei musculare.

Proprietăți afrodisiace: uleiul esențial de scorțișoară este cunoscut pentru proprietățile sale afrodisiace și poate fi utilizat pentru a spori libido-ul și pentru a îmbunătăți viața sexuală.

Proprietăți antidepresive: uleiul esențial de scorțișoară poate ajuta la reducerea anxietății și depresiei, prin îmbunătățirea dispoziției și a stării de spirit.

Proprietăți stimulante: uleiul esențial de scorțișoară poate ajuta la îmbunătățirea nivelului de energie și la stimularea sistemului imunitar.

Proprietăți digestive: uleiul esențial de scorțișoară poate ajuta la reducerea flatulenței, a indigestiei și a altor probleme digestive.

Proprietăți hipoglicemiante: uleiul esențial de scorțișoară poate ajuta la reducerea nivelului de zahăr din sânge și poate fi utilizat în tratamentul diabetului.

Beneficii:

Calmeaza durerile reumatice, artritice, spasmele musculare, durerile menstruale (are efect de incalzire);

Stimuleaza circulatia sangelui;

Util in cazul unei digestii lenese, fermentatii intestinale, balonare, infectii gastro-intestinale bacteriene, virale sau parazitare (diare,  gastro-enterite, turista, parazitoze), calmeaza durerile abdominale;

♦ Infectii urinare si ginecologice - cistita, uretrita, vaginita;

Tonic uterin stimuleaza menstruatia;

Infectii bucale si cutanate - micoze, veruci, scabie, pecingine;

Infectii si boli tropicale bacteriene, virale sau parazitare;

Raceli, calmarea tusei, scaderea febrei. Cateva picaturi de ulei esential de scortisoara sunt ideale in combinatie cu un amestec de eucalipt si menta, in  combaterea racelii;

Sustine sistemul imunitar;

Tratament impotriva intepaturilor de insecte si a vanatailor;

Are efect repulsiv pentru insecte si acarieni

In cosmetica:
Uleiul esential de scortisoara diluat in ulei presat la rece stimuleaza regenerarea celulelor si circulatia sangelui, fiind eficient in  tratarea celulitei. Se poate combina cu uleiul esential de rozmarin si ienupar (dreneaza toxinele);

Tonic sexual, uleiul esential de scortisoara coaja a fost folosit de milenii pentru proprietatile sale afrodiziace, in special pentru barbati (poate fi combinat cu uleiul esential din lemn de siam);

Util in caz de impotenta masculina, frigiditate, lipsa dorintei, scaderea libidoului;

Stimuleaza inspiratia si creativitatea;

Reduce stresul, depresia, oboseala profunda, somnolenta, anxietatea, ridica starea de spirit;

Echilibreaza emotional;

Se combina bine cu...

portocala, lamaie, bergamota, rozmarin, cuisoare, ghimbir, piper negru, cimbru, musetel, menta,busuioc,  turmeric, cardamom, tamaie,, pin, chiparos, , cedru, citronela, , trandafir,

lavada,geranium si ylang-ylang.


Utilizare:

Inhalat

  • pentru afectiuni ale aparatului respirator 
  • Puneti o picatura de ulei esential pe un servetel – inhalati usor. 
  • Intr-un vas cu apa fierbinte, adaugati 2-3 picaturi de ulei esential, acoperiti capul cu un prosop si inhalati aburii, tinand ochii inchisi. 
  • Ingrijirea cavitatii bucale - elimina mirosul neplacut din gura si are efect dezinfectant, daca va preparati o apa de gura folosind o picatura de ulei
  • pentru produse cosmetice|
  • adaugati 2-3 picaturi de ulei esential in 10 ml de crema sau ulei vegetal. 
  • In sampon sau masca pentru par adaugati 2 picaturi la 10 ml de produs. 
  • Baie
  •  la o cada plina se pot pune 4-5 picaturi de ulei esential, amestecate in prealabil cu o lingura de emulgator (lapte, miere, sare neiodata, sare Epson). 
  •  la 10 ml de ulei vegetal adaugati 3 picaturi de ulei esential de scortisoara coaja. Folositi amestecul pentru un masaj local. 
  • Pentru masajul integral al corpului va puteti prepara un ulei de masaj folosind 10 de picaturi de ulei esential la 50 ml de ulei vegetal.

 Precautii:

Uleiurile esentiale nu se recomanda in sarcina si alaptare, nu sunt indicate copiilor, persoanelor alergice, epileptice sau hipertensive. A nu se utiliza concomitent cu chimioterapia. A nu se utiliza in hiperexcitabilitate nervoasa. Este recomandat sa nu va expuneti la soare dupa utilizarea uleiurilor esentiale, respectiv a produselor ce le contin, intrucat unele dintre ele sunt fotosensibile.


Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie